ULAGANJE U SPORT – Svečano otvoren teren s umjetnom travom na stadionu NK Slavonije

Datum objave: 06. 2. 2023. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Na stadionu NK Slavonije danas je svečano otvoren teren s umjetnom travom za koji je pripremne radove financirao Grad Požega, a umjetna trava je donacija Hrvatskog nogometnog saveza. Investicija je vrijedna 2,2 milijuna kuna.

Grad Požega je i u 2022. godini nastavio s ulaganjem u sportske objekte. Igralište s umjetnom travom na stadionu NK Slavonije završeno je krajem te godine, a danas je svečano otvoreno u nazočnosti članova kluba svih uzrasta i visokih uzvanika. Pripremne radove i infrastrukturu za postavljanje umjetne trave financirao je Grad Požega dok je umjetna trava donacija Hrvatskog nogometnog saveza. Time je završena jedna faza u projektu kompleksa Nogometnog kluba Slavonija, koji bi osim nove zgrade zapadne tribine trebao imati i novi središnji teren, istočnu tribinu koja je namijenjena za stajanje, a u konačnici bi se trebalo završiti pješačkim mostom koji bi spojio oba nasipa rijeke Orljave.

Na današnjoj svečanosti su bili predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, predsjednik Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije Drago Lucić, dopredsjednik županijskog nogometnog saveza i predsjednik NK Slavonija Tomislav Čabraja.

“Ovdje smo na svečanom otvaranju jednog projekta koji je krenuo u ljeto prošle godine, primopredaja je bila prije Nove godine i evo, veselim se što je projekt u kojem su sudjelovali Grad Požega i Hrvatski nogometni savez uspješno završen. Ovo je jedna od kapitalnih investicija u ovom klubu i ovom gradu i nadam se da će i u budućnosti krenuti izgradnja naših tribina, svlačionica i svega potrebnog,” rekao je predsjednik kluba Čabraja.

Prigodnim riječima sportskim prijateljima se obratio i predsjednik županijskog nogometnog saveza Drago Lucić. “U proteklih 15 godina Hrvatski nogometni savez je na području naše županije investirao je u četiri manja terena s umjetnom travom, a danas svjedočimo otvaranju terena standardne veličine. Ovo je hvalevrijedan kapitalni objekt, ne samo kada je riječ o financijama, već i u sportskom smislu gdje će djeca, mladi imati mogućnost baviti se sportom i raditi u svim vremenskim uvjetima, tijekom cijele kalendarske godine. Siguran sam kako će kroz ovu investiciju koristi imati ne samo nogomet na području naše županije već i hrvatski nogomet u cjelini,” naglasio je Lucić.

Zamjenik županice Ferdinad Troha čestitao je svim sudionicima na uspješnom projektu. “Nogomet nas je puno puta razveselio i učinio ponosnima.Vjerujem da će i ovaj teren iznjedriti sportaše, nogometaše, koji će nas veseliti i činiti ponosnima. Čestitam Hrvatskom nogometnom savezu i Gradu Požegi što su pomogli da do toga dođe i nadam se da ćemo uskoro uživati u rezultatima ovog projekta,” rekao je Troha. Grad Požega pružio je veliku financijsku potporu u realizaciji ovog sportskog objekta, a tako će biti i dalje, naglasio je gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić.

“Najprije gospodine Kustiću, vama i vašim suradnicima čestitam na rezultatima koje je Hrvatska nogometna reprezentacija postigla u Kataru. To je jedan poticaj koji na ovakve stadione kao što je stadion NK Slavonije dovodi puno mladih koji ovdje provode vrijeme što je nama puno draže nego da ga provode negdje drugdje. Kad ovdje stojim i gledam, da nema ovog terena, sve bi djelovalo otužno jer za staru zgradu se još prije više desetljeća pričalo kako ju treba srušiti, obnoviti, napraviti nove tribine. Ali, prije dvije godine tuča je malo “pomogla” da se odlučimo to srušiti i krenuti u projekt kompletne rekonstrukcije ovog sportskog nogometnog centra. Krenuli smo od pomoćnog terena koji prekrasno izgleda i kako su nogometaši rekli, ne mogu više zamisliti kako su mogli dosad bez tog terena!”

“Mi ćemo se sa svoje strane truditi napraviti tribinu i glavni stadion i urediti ovaj nogometni centar u Požegi da doista ti mladi ljudi koji vole nogomet i koji se ponose rezultatima nogometne reprezentacije pa iz toga vjerojatno i crpe energiju i volju da se i sami bave tim sportom, potrudit ćemo se stvoriti primjerene uvjete i sve ono što je potrebno. Imamo plan, volju i želju to završiti. To je ono što mogu danas ovdje obećati i zahvaliti HNS-u i svima koji su dali svoj doprinos,” rekao je gradonačelnik.

Teren je prigodnim riječima otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić koji je naglasio veliko zadovoljstvo suradnjom u Požegi.

“Ovo je 21 teren s umjetnom travom koji se otvara Hrvatskoj i zahvaljujem gradovima i općinama koji su dali svoj doprinos. Ovo je drugi teren koji se otvara na području Požeško-slavonske županije nakon Pakraca i stvarno me veseli da se ovako nešto napravilo i ovdje. Mi kao Savez apsolutno ćemo podržavati svaku inicijativu i to je glavni temelj, a sve to ide u pravcu onog što je i gradonačelnik rekao – sjajnih sportskih rezultata. Ovakvi tereni i ova djeca glavni su temelj toga. Daj Bože da više gradonačelnika i načelnika prepoznaju da je ovo budućnost i da je potrebno. Jer, vidjeli ste, nakon rezultata i trećeg mjesta u Katru, takvo jedinstvo može napraviti samo nogomet!”

TEKST: Sanja Pok               FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn