UDRUGA ZDRAVI ŽIVOT POŽEGA – Sportskom rekreacijom do zdravlja

Datum objave: 13. 12. 2019. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Udruga Zdravi život dobila je sufinanciranje od strane Zaklade „Hrvatska za djecu“ projekta pod nazivom: „Sportskom rekreacijom do zdravlja„ u iznosu od 100.000,00 kuna.

Sportski program „Sportskom rekreacijom do zdravlja„ zamišljen je u svrhu aktiviranja osnovnoškolske djece i mladih na bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću, kao preventivni program rizičnog ponašanja i ovisnosti tijekom korištenja slobodnog vremena, te kao promocija zdravih stilova života.

U sklopu programa obilježavanja mjeseca borbe protiv ovisnosti, koji traje u vremenu od 15.11.2019. do 15.12.2019. godine, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo kojega su predstavili dr. Jasmina Kovačević i g. Dejvid Zombori, klinički psiholog, održano je predavanje u studiju Zdravi život.
Tom prilikom upoznali smo članove Udruge i druge zainteresirane sa bolestima ovisnosti i radu Zavoda na zaštiti mentalnog zdravlja i prevenciji ovisnosti te projektima u koje se mogu uključiti svi zainteresirani. Pojam ovisnosti ne odnosi se samo na ovisnost o psihoaktivnim sredstvima. Čovjek može biti ovisan o hrani, igrama na sreću, televiziji, internetu, kompjuterskim igricama, gotovo svemu. U projektu „ Sportskom rekreacijom do zdravlja „ mladima se želi ukazati da se sportom i zdravim načinom života može utjecati na negativnosti koje stvara ovisnost, te promjenom životnih navika usvojiti zdrave stilove života i ne biti pod bilo kakvim utjecajem ovisnosti.

U navedenom razdoblju javnosti je predstavljen novoopremljeni studio koji je sufinancirala Zaklada „Hrvatska za djecu“. Dio programa obuhvatiti će aktivnost teen fitnessa i medicinske korektivne gimnastike koji se pokazao kao potreba djece u razvoju. Osim planiranih 200 korisnika Oš „ Dobriše Cesarić“ i Oš „ Julija Kempfa“ programu se mogu pridružiti i druga zainteresirana djeca i mladi grada Požege.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Zaklade „Hrvatska za djecu“. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade „Hrvatska za djecu.

IZVOR: Udruga Zdravi život

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn