UDRUGA PROIZVOĐAČA SLAVONSKOG MEDA – Održana redovna Skupština i imenovano novo predsjedništvo

Datum objave: 31. 5. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

naslovna

POŽEGA – U prostoru Hrvatske gospodarske komore u Požegi jučer je održana redovna godišnja Skupština udruge proizvođača slavonskog meda. Dosadašnji predsjednik udruge Željko Vrbas razriješen je te dužnosti jer je odnedavno posao predsjednikom Hrvatskog pčelarskog saveza, a novim predsjednikom udruge imenovan je Dalibor Vidaković.

Osnovni cilj Skupštine je bio izvijestiti članstvo o obavljenim aktivnostima te izvršiti pripreme za postupak certifikacije članova.”Dostizanje potvrde o sukladnosti prvi je korak da bi svaki pčelar mogao proizvoditi slavonski med i kao takvog ga deklarirati, biti nadziran te tako ući u krug vrhunskih proizvođača meda budući da upravo slavonski medovi imaju najstrožu parametriju8 trenutno priznatu u Republici Hrvatskoj,” naglasio je donedavni predsjednik Željko Vrbos.

nn

Od 44 osnivača, Udruga je trenutno došla do broja od 65 članova, no sada kada je stigla Europska oznaka zaštite izvornosti krenuli su u pojačane marketinške aktivnosti te okupljanje novih članova jer, kako je istaknuto, na području od sedam županija koje obuhvaća udruga puno je potencijalnih članova. “Kod nas se može priključiti svaki pojedinac ili čak udruga, ali samo pod strogim uvjetima. Ovo je jedinstvena udruga koja je krenula u specifikaciju slavonskih medova po posebnoj proceduri, imamo stroga pravila ponašanja i tko se priključi med mora proizvoditi sukladno postavljenim specifikacijama,” naglasio jeo Vrbos. Okupljene pčelare u ime Požeško-slavonske županije pozdravio je zamjenik župana Željko Jakopović s posebnim osvrtom na značaj ove gospodarske djelatnosti u ukupnom razvoju županije i cijelog slavonskog područja.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn