U SLAVONSKOM BRODU PRVI PUT ODRŽAN CHALLENGE TOUR – Skate park na Vijušu ugostio najbolje domaće ekstremne sportaše

Datum objave: 30. 5. 2021. | Kategorija: Sport

SLAVONSKI BROD – Adrenalinska sezona ekstremnih sportova u obliku Challenge Toura startala je prošlog vikenda u Puli i Rijeci, a ove subote nastavljena je u Slavonskom Brodu. Centar Brodsko-posavske županije na jedan je dan postao oaza ekstremnih sportova, urbane kulture i najbolje zabave, a kako je to ujedno bio i prvi put da se Slavonski Brod našao u ulozi domaćina Challenge Toura, može se reći da je svoj debitantski ispit položio s odličnim uspjehom.

Challenge Tour tako je barem na jedan dan približio ekstremne sportove Slavoniji, svojoj ishodišnoj točki, s obzirom na to da je riječ o natjecanju koje je uvod za Pannonian Challenge, festival ekstremnog sporta, koji će se ove godine po 22. put održati u Osijeku, na lijevoj strani Drave, od 11. do 15. kolovoza.

Kao savršena arena za sve zaljubljenike u ekstremne sportove, jučer je poslužio skate par na Vijušu gdje su sportaši od ranog jutra krenuli sa zagrijavanjem i pripremom svojih nastupa. Ako je suditi po rezultatima, u disciplini inline koja je bila prva na rasporedu, najbolje je svoje zglobove zagrijao Damjan Petričević iz Slavonskog Broda koji se može pohvaliti prvim mjestom. Odlično drugo mjesto pripalo je Mariju Mlakaru iz Zagreba dok se kao treći na postolje popeo Leon Horvat iz Offenbacha.

Kod skatera razlog za širok osmijeh nakon proglašenja najboljih imao je još jedan domaćin Bruno Vranić jer upravo je on po sudačkoj procjeni zaslužio prvo mjesto. Tik do njega stajao je drugoplasirani Domagoj Gudac iz Novske, a treće mjesto pripalo je Tomislavu Vraniću iz Slavonskog Broda.

Posljednja disciplina kojom su se sportaši predstavili u skate parku bila je BMX. Sav svoj talent na dva kotača najbolje je prezentirao Fran Zeman iz Bjelovara te tako potpuno zasluženo osvojio prvo mjesto. Nešto slabije akrobacije, ali i dalje vrijedne divljenja, priredio je drugoplasirani Juan Pablo Rojas Cuellar iz Kolumbije, dok je treći bio Hrvoje Dekanić iz Vinkovaca.
U sklopu Challenge Toura u BMX disciplini održan je i session za Juniore BMX školice. Prva tri mjesta osvojila su tri Osječanina – Maksim Getoš, Roko Bartolović i Niko Prusina.

Nakon intenzivnog putovanja Hrvatskom u proteklih tjedan dana, ekstremne sportaše čeka kratki predah od Challenge Toura koji se nastavlja za nešto manje od mjesec dana. Točnije, 26. lipnja, zagrebački Jarun ugostit će inline, skate i BMX vozače što će im ujedno biti i posljednji test pred krovno događanje – Pannonian Challenge, koji ih očekuje sredinom kolovoza u Osijeku. No ni tu nije kraj adrenalinskoj avanturi. Točku na i stavit će Challenge Tour u Varaždinu koji će se održati tjedan dana nakon Pannoniana, odnosno 21. kolovoza, u sklopu uličnog festivala Špancirfest.

TEKST: Press           FOTO: Samir Kurtagić

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn