U SLAVONSKOM BRODU – Otvoren jubilarni 20. Katarinski sajam i Prvi brodski Festival piva!

Datum objave: 19. 11. 2015. | Kategorija: Gospodarstvo

n

SLAVONSKI BROD – Jubilarni 20. Katarinski sajam počeo je danas u Slavonskom Brodu, na radost  256 izlagača, obrtnika i poduzetnika, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, eko proizvođača, zadruga…ali i tisuće posjetitelja već prvog sajamskog dana. Istodobno s Katarinskim sajmom, počeo je i Prvi brodski festival piva i gastronomska manifestacija Kuhajmo slavonski. Sve će to trajati do nedjelje 22. studenog navečer…

Svečano otvorenje brodskog „Katarinca“ bilo je točno u podne, a otvorio ga je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, koji je naglasio kako je Katarinski sajam iz godine u godinu sve bolji, toliko da i prostor Sportske dvorane Vijuš postaje premal za jako veliki interes izlagača.  „ Katarinski sajam ima i turistički značaj, jer od samog početka smo vlakom smo povezali Slavonski Brod i Zagreb, a ovogodišnji državni kuharski kup koji će se održati u vrijeme trajanja sajma, dodatna je pozivnica turistima da posjete Slavonski Brod“ rekao je Duspara.  Osim hrvatskih izlagača, tu si izlagači iz Bosne i Hercegovine i iz Slovenije.

„ Čestitam organizatorima i gradonačelniku na odličnoj organizaciji. Lijepo je vidjeti da jedan ovakav sajam traje već dvadeset godina i velik je značaj jednog takvog sajma za gospodarstvo Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije. Sajmovi su bitni ne samo da predstavimo svoju proizvodnju, nego i što je sve kupoprodajnog karaktera i što su to većinom naši domaći proizvođači, rekao je Danijel Marušić, župan brodsko-posavski. Tijekom svečanog otvorenja proglašen je i najljepše uređen štand sajma, to je ove godine Štand Udruge Pčelara Zrinski iz Slavonskog Broda.

nnn

Izuzetno posjećen bio je i Dječji Katarinski sajam, tijekom kojega su mališani brodskih Dječjih vrtića zajedno sa svojim tetama prodavali svoje kreativne uratke. U sklopu Gastro manifestacije „Kuhajmo Slavonski“ organizirane su i  kuharske radionice za djecu u suradnji s Hotelom Art, kao i i „Lino kuhinja“ u suradnji s Podravkom, u kojoj je poznati Medvjedić Lino zabavljao i animirao djecu kako bi napravili što ukusnija jela.

nnnn

Veliki broj posjetitelja privuklo je otvorenje Prvog brodskog Festivala piva, pod velikim šatorom ispred Sportske dvorane Vijuš. Uz više od sto vrsta piva koji su bli u ponudi 30-ak pivara, što malih domaćih lokalnih, što craft pivara iz cijele Hrvatske, posebno je promovirano i građanima za degustaciju ponuđeno posebno Katarinsko pivo koje je samo za ovu prigodu proizveo OPG Bošnjak iz Nove Gradiške. Posebnu pozornost privuklo je i Slawoner pivo iz Požege, a građanima je besplatno dijeljena i arhivska Žuja iz velike bačve dopremljene kolima koja su u festivalski šator uvezla dva prekrasna bijela lipicanca. Uslijedio je i veliki vatromet otvorenja, party uz tamburaše i rock koncert brodske grupe Republika.

Katarinski sajam, Festival piva i Gastro show Kuhajmo slavonski nastavlja se sve do nedjelje, ulaz je na sva događanja besplatan, i svatko može naći nešto za sebe. Kako je ovog četvrtka, 19. studenog bilo u Slavonskom Brodu pogledajte u fotogaleriji…

TEKST: Ivica Vlašić     FOTO:Ivica Vlašić

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn