U POŽEGI – Prezentacija mjera Aktivne politike zapošljavanja

Datum objave: 22. 3. 2024. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Požega i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike uz podršku HGK – Županijske komore Požega, danas je održana prezentaciju mjera Aktivne politike zapošljavanja za 2024. godinu s naglaskom na zeleno-digitalna radna mjesta i zapošljavanje ranjivih skupina.

Prezentacija je održana u velikoj dvorani HGK – Županijske komore Požega. Predstojnica HZZ Područnog ureda Požega Jasminka Antunović uvodno je prezentirala stanje nezaposlenosti, pregled zapošljavanja po djelatnostima, te korištenje mjera u Požeško-slavonskoj županiji. U 2023. godini u mjere aktivne politike zapošljavanja bilo uključeno ukupno 880 osoba s ukupno plaćenim sredstvima od 3.222.633,99 €.

Luka Čirko, ravnatelj Uprave za tržište rada i zapošljavanje pri Minisarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike govorio je o mjerama Aktivne politike. Prisutni su mogli saznati kako doći do (su)financiranja plaće prilikom zapošljavanja novog radnika u rasponu od 40% do čak 100%, koje uvjete i kriterije je potrebno zadovoljiti i koje su ciljane skupine radnika. Također su mogli saznati što je potpora za usavršavanje i zašto je ona korisna poslodavcima i njihovim radnicima.

Uz prezentaciju mjera Aktivne politike zapošljavanja, pomoćnik ravnatelja Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Alen Kolar održao je prezentaciju poticaja Zavoda usmjerene na zapošljavanje osoba s invaliditetom. Naveo je brojne pogodnosti kroz poticaje i potpore za poslodavce koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, kao što su: sufinanciranje plaća i putnih troškova, mogućnost arhitektonske i tehničke prilagodbe radnog mjesta i drugo. Prezentaciji mjera je prisustvovalo oko četrdeset poslodavaca.

TEKST: S. P.                   FOTO: HZZ Požega

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn