U ORGANIZACIJI HTZ-a I SURADNJI S KLASTEROM SLAVONIJA – Predstavnici domaćih turističkih agencija posjetili Slavonski dućan u Novoj Gradiški

Datum objave: 28. 5. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – U organizaciji Hrvatske turističke zajednice i suradnji s klasterom Slavonija, 20 agenata domaćih agencija na čelu s koordinatorom Sektora za sustav turističkih zajednica i proizvoda, Jurom Galićem, u okviru posjete Brodsko-posavskoj županiji navratilo je, prema odabiru Glavnog ureda HTZ-e, u Novu Gradišku i Slavonski dućan.

Predvođeni Jurom Galićem, koordinatorom Sektora za sustav turističkih zajednica i proizvoda u HTZ-u, 20 agenata domaćih agencija,u okviru posjete Brodsko-posavskoj županiji, navratilo je u Novu Gradišku i Slavonski dućan. Hvalevrijedno trodnevno studijsko putovanje u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i klastera Slavonija realizirano je s ciljem što bolje promocije kontinenta, povećanja broja organiziranih turističkih dolazaka, jačanja lokalnog gospodarstva, te u konačnici, osnaživanja regije na turističkoj karti Hrvatske.

“Klaster Slavonija čiji su članovi svih pet županijskih turističkih zajednica već duže vrijeme, kroz lobiranje i suradnju s HTZ-om, planira organizaciju ovakvog studijskog putovanja s ciljem uvrštavanja “domaćih” turističkih potencijala u prodaju putem ponude i kataloga, jer, uz zanimljiv ruralni i urbani prostor kao i sve značajnija ulaganja u privatni i javni sektor, Slavonija i Baranja uistinu imaju što ponuditi gostima. Veseli veliki interes individualnih posjetitelja čemu svjedoče brojke ” E visitora”, kao i činjenica da su najbrojniji gosti, njih čak 70 posto, domaći turisti. Uz organizirani obilazak najatraktivnijih destinacija, studijsko putovanje obilježit će i završna radionica u Karancu, kao i cjelovita prezentacija svega onoga što kao regija nudimo, a što predstavnici agencija nisu uspjeli vidjeti tijekom trodnevnog boravka, jer puno toga imamo za pokazati i u ruralnom i u urbanom dijelu svih naših županija. Uvjereni smo kako će ovo druženje rezultirati prodajom naše turističke ponude putem agencija, kao i dolaskom većeg broja individualnih posjetitelja, pri čemu mislim i na školske ekskurzije. Imamo raznoliku turističku ponudu koja gostima nudi poseban doživljaj, itnterakciju s prirodom, autohtono, lokalno, izvorno, turistički atraktivno, nepotrošeno, domaće, s tradicijskom baštinom i zanimljivim ljudima.”, rekla je o značaju studijskog putovanja direktorica Turističke zajednice Brodsko posavske županije, Ružica Vidaković, uvjerena kako će Slavonija, nakon posjeta, zauzeti zapaženije mjesto na turističkoj karti Hrvatske, ali i šire.

Uz prvu ženu brodsko posavskog turizma, važne posjetitelje u Slavonskom su dućanu ugostili Milan Rosić, voditelj dućana i Zadruge koja okuplja osnivače- Grad Nova Gradiška, općine novogradiškog kraja i proizvođači i Vitomir Žakić, predsjednik Skupštine zadruge, s ponosom im predstavljajući atraktivnu ponudu novogradiških, ali i proizvođača iz cijele Slavonije i dijela Sisačko-moslavačke županije.

“Ovo je, tek jedan od načina na koji želimo što bolje afirmirati turističku ponudu, očekujući od domaćih agencija da Slavoniju što više uključe u vlastite aranžmane, što će, dugoročno, pomoći i gospodarstvu i turizmu čitave regije, jer pored sunca i mora, Hrvatska gostima može ponuditi ruralni turizam, cikloturizam, eno gastronomiju i još puno toga. Raduje podatak kako se tijekom pandemije povećao broj dolazaka turista na kontinent, što je pokazatelj da ovakve priče imaju budućnost, ali i da naše domaće, pa i strane agencije upravo ovdje mogu dovoditi turiste. Ovo je prvo od studijskih putovanja u Slavoniju i u svakom slučaju predstavlja dobar početak kada je riječ o okretanju ka domaćim tržištima, uključujući i školske ekskurzije, obzirom kako je ovdje i dosta centara za posjetitelje pogodnih upravo za takav tip dolazaka, a kako se marketing gradi na djeci, važno je imati na umu i da će ona impresije s putovanja podijeliti s prijateljima i rodbinom, pa doći ponovno individualno,” kaže Jure Galić koordinator Sektora za sustav turističkih zajednica i proizvoda u HTZ.

TEKST: S. T       FOTO: F.S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn