U NEDJELJU 10. SRPNJA U PAKRACU I LIPIKU – Tradicionalna biciklijada uz dodatne sadržaje i bogatu tombolu

Datum objave: 05. 7. 2022. | Kategorija: Sport

PAKRAC -Tradicionalna biciklijada koja se održava na području Pakraca i Lipika u organizaciji Turističkih zajednica ova dva grada svake godine okuplja sve veći broj sudionika, od ozbiljnih biciklista, preko rekreativaca, pa sve do obitelji s djecom. Ove godine na redu je njeno 21. izdanje, a biti će održana u nedjelju 10. srpnja.

Okupljanje sudionika najavljeno je od 16 sati na prostoru Gradske tržnice u Pakracu gdje će se zaprimati prijave, a zahvaljujući Sportskoj zajednici Grada Pakraca zainteresirani će moći iznajmiti i električne e-bicikle.

U 17 sati će biciklijada krenuti prema Lipiku i to uz nasip uz rijeku Pakru. Kod zgrade Gradske uprave u Ulici Marije Terezije u Lipiku će se biciklijadi priključiti sudionici s područja Grada Lipika. Oko 17,40 sati planiran je polazak prema Prekopakri, preko Raminca i Klise do izletišta Pakurnovac na Matkovcu gdje je i tradicionalni cilj biciklijade. Težina ove 12 kilometara duge rute je umjerena.

Cilj biciklijade je rekreacija, druženje ali i upoznavanje turističkih sadržaja Pakraca i Lipika i poznate “Staze lipicanca i kune”, uz sigurnu pratnju i podršku DVD Pakrac i PP Pakrac. Na završnoj točki biciklijade na Pakurnovcu organizator će i ove godine posebnim nagradama nagraditi najmlađeg i najstarijeg sudionika.

Sudionike očekuje piknik uz osigurane sendviče i vodu, te bogata tombola. Prvu nagradu, bicikl, sponzorira trgovina „Bicikli Tessari“, a druga nagrada poklon bon u vrijednosti 1.000 kuna koju sponzorira TZ Grada Pakraca.

TEKST: S. P.                     FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn