U ČAST KRALJU FANKA – Noć sjećanja na Dinu Dvornika

Datum objave: 10. 8. 2017. | Kategorija: Scena

DINO

POŽEGA – Da nije te, sada pomalo već davne 2008. godine, iznenadim odlaskom ostavio ogromnu prazninu na nacionalnoj glazbenoj sceni, vječni kralj funka, Dino Dvornik, ovih bi dana slavio 53. rođendan. U čast kralju, feštu sprema i Tom klub. Vidimo se u subotu, 12. kolovoza.

Iako ćemo početkom rujna obilježiti devetu godinu kako ga nema, iako je, od samog početka jasno, kako je odlaskom ostavio ogromnu prazninu na domaćoj glazbenoj sceni, istinski opseg gubitka jednog od, kako reče izvjesni kritičar „najprogresivniih i najnadarenijih glazbenika što smo ih u posljednjih 20-ak godina uopće imali“, tek treba spoznati. Jer, nitko prije, a ni poslije nije napravio toliku pometnju na sceni, toliki pozitivni kaos, kao Dino, najprije one lude 1989.s izlaskom hita „Zašto praviš slona od mene“ i predstavljanja autentičnog beata, a onda i neviđenog, gotovo crnačkog osjećaja za ritam kojim je oduševljavao do kraja. Baš kao i jedinstvenim, ležerno otkačenim, ekscentrično dječačkim stilom, zbog kojeg je, iako ga nema, rođendan prilika za party.

Uz Dinin rodni grad koji feštu priprema TEK 20. kolovoza, učinit će to i „Tom Klub“ (hvala Prka:) ) , u subotu, 12. kolovoza od 21 sat. Skontajte još jednom brutalu ritmova i riffova koji tjeraju na ples makar ste ih čuli već milijun puta i nazdravite Dini Dvorniku! I ne očekujte ništa manje od ludog provoda. Vidimo se u Tom Klubu

TEKST: S. T        FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn