TZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE – Predstavljena Slavonska korpa i brošura “Zlatna Slavonija”

Datum objave: 24. 4. 2014. | Kategorija: Gospodarstvo

IMG_3627

 

POŽEGA- Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Maja Jakobović danas su na konferenciji za novinare predstavili projekt Slavonska košara i novu brošuru Požeško-slavonske županije “Zlatna Slavonija”.

Projekt Slavonska korpa prvi je gastro suvenir koji je putem web trgovine dostupan svima u Hrvatskoj, a objedinjuje karakteristične autohtone slavonske gastronomske i enološke proizvode s njegovanjem tradicije.
“Ovaj projekt TZ Županije poticaj je domaćim proizvođačima te promociji i prodaji njihovih proizvoda  ali  i ove turističke destinacije. Prema prvim pokazateljima projekt je dobro prihvaćen, javio se već veliki broj zainteresiranih proizvođača,” naglasio je župan Tomašević.
“Korpa ima osam varijatni koje su u svrstane osam cijenovnih rangova, a svih osam korpi dostupno je na  http://www.slavonski-puti.hr/slavonska-korpa  i na zadanu adresu dolaze u obliku hp Ekspres pošiljke zaštićene hp kutijom. Distribucija se odvija iz Pakraca u suradnji s Agro-turističkom zajednicom Klaster Kuna, a cijena korpe je, ovisno o varijanti, od 150 do 500 kuna” naglasila je direktorica TZ Maja Jakobović dodajući da je prva korpa prodana prije desetak dana u Zagrebu.

kor

 
Župan je podsjetio i na poslovne pakete za vinare i ostale proizvođače. “Županija je potpisala ugovor s Hrvatskom Poštom kako bi pomogla pri distribuciji proizvoda naših vinara. Usluga je dostupna zadnjih mjesec i pol dana, imamo službenika koji je zadužen za primanje narudžbi, i samo prošli mjesec distribuirane su 22 palete vina, što je više od 10 000 boca vina.” rekao je župan Tomašević dodajući kako je ponosan što i na taj način daju doprinos razvoju turizma na ovom području te pozvao proizvođače da se jave u Županiju žele li koristiti ovu mogućnost.
Cijena paletirane pošiljke ( do 700 kg težine), koja zahtijeva specifično rukovanje i koja od vrata proizvođača do vrata kupca stiže u roku 24 sata, iznosi manje od  300,00 kuna.

 
Ovom prilikom predstavljena je i nova brošura Požeško-slavonske županije “Zlatna Slavonija” u kojoj je prezentirana  cjelokupna turistička ponuda ovog područja. “Do sada nismo imali jedan tako cjelovit dokument. Ova brošura prikazuje sve čime se želimo ponositi te što možemo ponuditi,” rekao je Tomašević. Brošura je podijeljena po temama – kulturna baština, enologija, gastronomija, smještaj, prirodna baština, sportski i rekreacijski sadržaji –  te sadrži kontakt podatke pružatelja turističkih usluga i proizvoda, a posebnost je karta županije s detaljno naznačenim lokacijama pružatelja turističkih usluga i proizvoda.

 

TEKST: Sanja Pok    FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn