TZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE – Okusi Zlatne Slavonije: Tradicionalna gastronomija sve je više motiv dolaska gostiju

Datum objave: 25. 10. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Podizanje kvalitete pružanja usluga u ugostiteljskim objektima kroz projekt Okusi Zlatne Slavonije bila je tema tiskovne konferencije koju su danas u Hotelu Grgin dol održali požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Maja Jakobović. Na konferenciji su bili i predstavnici ugostiteljskih objekata koji sudjeluju u projektu i kojima su dodijeljeni jelovnici, etui za račune i podmetači za tanjure s logotipom projekta Okusi Zlatne Slavonije.

Projekt Okusi Zlatne Slavonije kao dio krovnog projekta na nacionalnoj razini Okusi Hrvatske tradicije počeo se provoditi na području Požeško-slavonske županije krajem 2014. godine. Cilj projekta u kojem danas sudjeluje devet ugostiteljskih objekata – restorana na području županija, promicanje je tradicijske gastronomije putem ponude autohtonih jela u ugostiteljskim objektima.

“Tradicionalna gastronomija važan je faktor prepoznavanja regije po gastro ponudi, te upravo autohtona gastronomija koja se kvalitetno vezuje na vrhunska vina našeg podneblja sve je više motiv i razlog dolaska gostiju.Projektom koji smo započeli i nadograđujemo ga već četvrtu godinu stvaramo direktnu korist ugostiteljskim objektima koji su nositelji standarda Okusi Zlatne Slavonije,” rekla je direktorica TZ Požeško-slavonske županije Maja Jakobović.

U svih devet objekata autohtona gastro-ponuda prisutna dostupna je 365 dana u godini, a u sklopu projekta do sada je izvršeno i vanjsko označavanje tablama OKUSI, izrađen je foto i video materijal kao promocijski alat, brošura i letci te dva puta organizirani Dani okusa Zlatne Slavonije. Županija kroz svoje vezane institucije, pa tako i kroz turističku zajednicu podupire interese poduzetnika, naglasio je požeško-slavonski župan Aloj Tomašević.

“Važno je da gost kada dođe u ugostiteljski objekt na našem području doživi Slavoniju u punom smislu. U tom smjeru su realizirani i ovi projekti, promidžba i prezentacije kako bi upravo gosti bili naši najbolji ambasadori koji će dobru priču o županiji nositi dalje u svojim pričama i dojmovima. U ovoj godini uz ovaj projekt realiziran je i projekt Cikloturizma- II faza, te je kandidiran projekt ciklo servisnih stanica na području županijie. Upravo je zatvoren i ovih dana će se pregledati i kandidature za poticanje smještajne ponude u 2018. godini kojim Županija daje do 5.000 kuna po novom registriranom ležaju, podržat ćemo i tečaj za turističke vodiče, a namjera je 2019. godine nastaviti s potporama te ih dodatno i povećati,” rekao je župan Alojz Tomašević.

Tiskovnoj konferenciji prisustvovali su i predstavnici ugostiteljskih objekata iz projekta Okusi Zlatne Slavonije kojima su dodijeljeni jelovnici, etui za račune i podmetači za tanjure s logotipom projekta.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn