TZ NOVA GRADIŠKA – Sve spremno za najveću glazbeno-turističku gradsku „feštu“

Datum objave: 14. 7. 2014. | Kategorija: Scena

ng ljeto

NOVA GRADIŠKA – Nakon uspješno organiziranih 1.tradicijskih ženskih igara ( uz ideju i realizacijsku pomoć restorana „Slavonski dukat“ ), Turistička zajednica grada ovih se dana, priprema za mjesec kolovoz, mjesec središnjih kulturno-turističkih manifestacija grada. Jer, vrijeme je za 19. NG glazbeno ljeto.

Iako ruralni turizam u Slavoniji još uvijek nije grana od koje se lagodno može živjeti, niti smo, prema predviđanjima Hladnog piva, postali golf teren, zahvaljujući višegodišnjim naporima Turističke zajednice grada, polako postajemo svjesni vlastitog komadića svemira i svih njegovih nebrojenih potencijala. Vrijeme godišnjih odmora, stoga je i  idealno vrijeme promotivnih aktivnosti. Jer, svaka manifestacija koja u ovaj dio Slavonije može dovesti potencijalnog gosta, vrijedna je truda. Svjesni su toga i u Turističkoj zajednici grada.

Nakon što je neumorna ekipa organizatora, članova Agencije „NG glazbeno ljeto“ službeno objavila program, vrijeme je i za planiranje svih onih brojnih popratnih sadržaja, koji će kao i ranijih godina, potrajati znatno duže od tri središnja dana glazbeno-turističke gradske fešte. Kulturno ljeto službeno je najavio koncert članova zbora Sorbone, definitivno jedan od povijesnih glazbenih događaja za naš grad, nakon čega će uslijediti i niz drugih, zanimljivih sadržaja.  U petak, 15. kolovoza,  ljubitelji suvremenog, urbanog zvuka doći će na svoje  uz Fresh air party organiziran na prostoru kultne Ljetne pozornice. Dan kasnije, subota 16.kolovoza ponudit će TECHNOVATION, dok će u nedjelju, priliku za guštanje dobiti ljubitelji vječne klasike, na sada već tradicionalnom „Koncertu u ljetnu večer“, na novogradiškom Trgu glazbenika. U ponedjeljak, 18.kolovoza, događanjima će se pridružiti i šumari-kreativci otvorenjem izložbe „Šuma okom šumara“, sadržajem bez kojeg je NG glazbeno ljeto pomalo nezamislivo.

Ovogodišnje izdanje najpoznatije novogradiške manifestacije, odnosno tri središnje večeri, održat će se  od četvrtka, 21.do nedjelje, 24.kolovoza. NG glazbeno ljeto počinje rock večeri na kojoj će, ove godine, nastupiti lokalne snage, bendovi  Stakleni hotel i Crna kronika,  riječki cover bend Rolling Stonesi,  a potom i zvijezde večeri , Marijan Ban i njegovi Diktatori. Tradicionalno, publici omiljena, tamburaška večer, ove će godine, u petak, 22.kolovoza na središnjoj novogradiškoj pozornici ugostiti brojne tamburaške sastave: Hrvatice iz Čaglina, novokapelačke Skitnice,  Lađare i Satir iz Davora, te na kraju, varaždinske Mejaše. Petak je sjajan dan i za promociju svega onoga što Slavonija nudi, kroz cjelodnevnu prodajnu izložbu lokalnih i gostujućih Obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava. Subota, 23.kolovoza donosi Dječji festival „Djeca pjevaju hitove“ u organizaciji slavonskobrodske udruge „Hobotnica“, ali i nastupe Igora Delača i Denisa Dumačića iz osječkog „Letećeg odreda“. 19.NG glazbeno ljeto završit će folklornom i tradicijskom baštinom, a kao voditelj, po prvi će se puta okušati Mirko Fodor.

Ono što i ovogodišnju manifestaciju čini drugačijom od dosadašnjih, i što će posebno obradovati Novogradiščane, ali i njihove goste je podatak kako će se Grad i ove godine, ( drugi puta za redom), unatoč ne baš sjajnoj situaciji u blagajni, pobrinuti za besplatan ulaz na sve tri večeri Glazbenog ljeta. Budite  stoga, dragi gosti i odvojite vrijeme za posjet Novoj Gradiški. Grad je, u dane Glazbenog ljeta, provjereno i dokazano, najbolji domaćin!

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: plakat

 

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn