TZ BRODSKO POSAVSKE ŽUPANIJE – Predstavnici najvećih turističkih agencija u stručnom posjetu destinaciji

Datum objave: 27. 10. 2022. | Kategorija: Gospodarstvo

SLAVONSKI BROD – Turistička zajednica Brodsko-posavske županije ovih je dana organizirala dolazak predstavnika najveće strukovne organizacije turističkih agencija UHPE /Udruge hrvatskih putničkih agencija /, kao i predstavnika Instituta za turizam na svoj teren. Uz promotivne i marketinške svrhe, obilazak je organiziran i u svrhu izrade Strategije razvoja turizma i marketinški plan za BPŽ do 2030. godine.

Nastavljajući sve kvalitetniji rad na promociji destinacije, Turistička zajednica Brodsko posavske županije proteklih je dana, s ciljem intenzivnije suradnje s turističkim agencijama, kao iznimno važnim partnerima, organizirala dolazak predstavnika najveće strukovne organizacije UHPE /Udruge hrvatskih putničkih agencija, kao i predstavnika Instituta za turizam, na “svoj teren”. Uz promotivne i marketinške svrhe, obilazak je organiziran i u svrhu izrade Strategije razvoja turizma i marketinški plan za BPŽ do 2030. godine. Stručni posjet gosti su počeli u Novoj Gradiški, u Slavonskom dućanu, jedinstvenom prostoru koji putnicima namjernicima, uz niz autohtonih proizvoda i rukotvorina, nudi mirise i okuse regije.

Uz predsjednicu Ružicu Vidaković, pozdravili su ih Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice Grada Nova Gradiška i Ivan Ivanović, čelni čovjek Turističke zajednice Općine Cernik, predstavljajući turističke potencijale ova dva mjesta, njihove znamenitosti, manifestacije i sve veći broj atraktivnih sadržaja, dok je Milan Rosić, voditelj Slavonskog dućana predstavio bogati asortiman proizvoda koje nude proizvođači iz pet slavonskih i Sisačko-moslavačke županije. Bila je to prava dobrodošlica uz degustaciju finih i originalnih slavonskih specijaliteta “podebljana” vinima i craft pivima.

“Ponoseći se onim što imamo, želeći na najbolji način prezentirati duh Slavonije, svojim dragim gostima naredna ćemo dva nastojati prezentirati savršen spoj tradicije i urbanog, prekrasne priče, najljepše salaše i etno-eko sela, a napose bogatu trpezu, vrhunska vina i odlična piva”, rekla je, tom prigodom, prva žena TZ Brodsko posavske županije, Ružica Vidaković.

Zadovoljstvo prvim dojmovima izrazili su Ivana Maltar direktorica Udruge hrvatskih putničkih agencija i predsjednik udruge Tomislav Fain. Nova Gradiška ih je, kako kažu, na prvi dojam oduševila, a suradnja s TZBPŽ traje duže vrijeme. Cilj im je prezentirati Slavoniju i dobiti uvid u ono što destinacija nudi a što se, s vremenom, može uvrstiti u paket aranžmane.

Nakon Nove Gradiške, stručni posjet uključivao je obilazak Slavonskog Broda, uz usputno stajanje u općini Bebrina i posjet novom turističkom proizvodu „Adrenalinska šuma“. Nakon sjednice Upravnog i Nadzornog odbora UHPA-e, za goste je na salašu Savus organizirana prezentacija gastro ponude, kao i standard „Okusa graničarskog Posavlja“.

Zbog čega su stanovnici Brodsko-posavske županije “čuvari okusa”, putnički agenti imali su se prilike uvjeriti na eko-etno salašu Savus u Bukovlju i OPG-u Paljevine u brdskom dijelu općine Sibinj, gdje je za njih organizirana prezentacija brenda “Okusi graničarskog Posavlja”. „Nakon koronakrize koja je gotovo zaustavila organizirana putovanja, veselim što ove godine bilježimo rast organiziranih putovanja od čak 113 posto. Vjerujem da će nakon posjeta predstavnika Udruge hrvatskih putničkih agencija ovaj trend nastaviti. Zahvaljujući bogatoj prirodnoj i kulturnoj baštini Brodsko-posavska županija oduvijek je bila atraktivna destinacija za školska putovanja, no proteklih godina sve nas više otkrivaju ljubitelji ruralnog i aktivnog turizma“, istaknula je Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije.

Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija kaže kako je UHPA najdugovječnija i jedna od vodećih strukovnih udruga u turizmu u Hrvatskoj, a ove je godine obilježila 30 godina od osnutka. Studijski posjet nekoj od destinacija koje organiziraju najmanje jednom godišnje prilika je destinaciji da se prezentira organizatorima putovanja i otvori nove mogućnosti suradnje.

„Brodsko-posavska županija nam se predstavila svojom autentičnom ponudom i na najbolji način opravdala naš odabir za ovogodišnje studijsko putovanje. Svojom urbanom pričom u Slavonskom Brodu i bogatom eno-gastro ponudom na salašima, OPG-ovima, rančevima i u restoranima domaćini su nam ponudili novi doživljaj Slavonije, a upravo novo i drugačije iskustvo postaju glavni motivi odabira destinacije i u organiziranim putovanjima. Naše članice u svojoj ponudi imaju raznoliku lepezu usluga i siguran sam kao će turistički potencijal ovog područja pronaći svoje mjesto u njihovoj ponudi za organizirane dolaske, ali i individualne posjete zaljubljenika u ruralni i aktivni turizam“, poručio je Fain.

TEKST: S. Tarbuk                FOTO: TZ BPŽ/ F. S.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn