TZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE: Najveći rast noćenja u Hrvatskoj

Datum objave: 07. 8. 2023. | Kategorija: Gospodarstvo

SLAVONSKI BROD – Da je Brodsko posavska županija sve poželjnija kontinentalna turistička destinacija, uz kontinuirana ulaganja u nove sadržaje, kao i sve promišljeniju razvojnu strategiju, dokazuju i brojke prema kojima ova destinacija u prvih šest mjeseci bilježi najveći broj noćenja u Hrvatskoj, od čak 42, 55 posto. Nastave li se pozitivni trendovi, 2023. mogla bi biti rekordna turistička godina

Čitavom duljinom leži na autocesti i na rijeci Savi, do svih njenih destinacija dolazi se lako i brzo, sa samo dva grada ruralna je oaza, nositelji njene turističke ponude su OPG-ovi, salaši i rančevi, nudi autentične doživljaje, netaknutu prirodu i očuvane tradicijske vrijednosti uz bogata slavonska jela. Brodsko-posavska županija turistima je sve privlačnija destinacija o čemu svjedoči i konstantan rast turističkih rezultata.

Od početka godine do 30. lipnja u ovoj slavonskoj županiji zabilježen je i najveći rast noćenja u Hrvatskoj. S ukupno 35.685 noćenja u kojima s , njih18.043, tek neznatnu prednost imaju domaći gosti, ostvaren je rast od čak 42,55 posto u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine, kada je zabilježeno 25.033 noćenja.

„Rezultat je ovo kontinuiranog ulaganja u turističke proizvode i sadržaje, intenzivne promocije na domaćem i stranim tržištima, suradnje javnog i privatnog sektora i prepoznavanja potreba i zahtjeva turističkih trendova. Strateški razvoj turizma temeljen je na ruralnom i zelenom, eno-gastro ponudi graničarskog Posavlja uz bogatu kulturnu baštinu naša dva grada – Slavonskog Broda s jedinstvenom Tvrđavom, Interpretacijskim centrom Ivane Brlić Mažuranić, prekrasnom šetnicom uz Savu te baroknog središta Nove Gradiške. Bogate tradicijske i urbane manifestacije također se odražavaju na odlične turističke rezultate, a u našoj županiji tijekom čitave godine nudimo za svakoga ponešto“, poručuje direktorica TZ Brodsko-posavske županije Ružica Vidaković.

Uz sve navedeno, do kraja godine ovu županiju čeka i najavljeno otvorenje poslovnog hotela Park u središtu Slavonskog Broda s novih 60 soba, kongresnim centrom, kavanom, restoranom, teretanom, a u ovom gradu užurbano se radi i na novom riječnom pristaništu koje će revitalizirati kruzing na rijeci Savi i biti novi vjetar u leđa turističkom zamahu u Brodsko-posavskoj županiji.

TEKST: S. Tarbuk                  FOTO: TZ BPŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn