TZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJA: Turistička infrastruktura za razvoj cikloturizma u općini Sibinj

Datum objave: 02. 8. 2022. | Kategorija: Gospodarstvo

SIBINJ – TZ Brodsko – posavske županije , općina Sibinj i tvrtka UBS d.o.o. danas su potpisale sporazum o postavljanju Bike STOP sa solarnim setom na tri lokacije na području općine Sibinj u Brodsko – posavskoj županiji.

Naziv projekta je Bike Checkpoints. Vrijednost projekta je 202.500,00 kn a sredstva su osigurana putem kandidature za sredstva iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent koje je TZ Brodsko – posavske županije aplicirala prema Hrvatskoj turističkoj zajednici. Postavljanje ovoga turistički infrastrukturnog projekta sufinancirati će i općina Sibinj. Ovo je jedan od ukupno tri projekta koje će TZ BPŽ realizirati u 2022.g. putem potpore iz nacionalnih fondova. Cilj projekta je obogatiti biciklistički infrastrukturu postojećih biciklističkih staza u općini Sibinj postavljanjem tri Bike Stopa uz stanice za popravak bicikala te povećati sigurnost turista i sadržaja za bickliste i pješake.

Brodsko-posavska županija je u posljednje 4 godine trasirala više od 30 biciklističkih ruta kroz projekt Slavonia Bike, a nekoliko ruta prolazi općinom Sibinj. Općina Sibinj je u posljednje dvije godine uredila pješačko – biciklističke staze oko jezera Petnja koje predstavlja turistički magnet. Sve te aktivnosti su dovele do povećanja broja cikloturista te aktivne vozače bicikala što je uzrokovalo potrebu za dodatnom infrastrukturom koja povećava sigurnost i sadržaj za bicikliste.

Projekt je značajan za razvoj cikloturizma općine Sibinj, ali i pomaže pri stvaranju dodane vrijednosti u turističkoj ponudi. Evidentna je inovativnost projekta budući da projekt primjenjuje inovativno tehnološko rješenje odmorišta koje uključuje solarni set za napajanje i bežične punjače za mobitele.

TZ BPŽ je također putem nacionalnog fonda osigurala sredstva i za izradu „Strategije razvoja turizma i marketinški plan za Brodsko – posavsku županiju do 2030.g“. dok je treći projekt koji je financiran iz nacionalnog fonda – „Promocija Brodsko – posavske županije kao idealne destinacije za odmor na kontinentu“. Sva tri projekta će biti realizirana do kraja godine.

Turistička zajednica Brodsko – posavske županije je također prošli tjedan potpisala Ugovor sa pet lokalnih turističkih zajednica na području županije za još 15 projekata koji će se realizirati u gradu Sl. Brodu, Novoj Gradiški, općini Cernik, općini Garčin i na području TZ Meridiana Slavonica (općina Brodski Stupniik, Nova kapela i Oriovac).Ukupna vrijednost ovih 15 projekata koji će se realizirati u suradnji sa lokalnim turističkim zajednicama je 659. 835,00 kn. Projekti su to koji se odnose na potpore za manifestacije, ulaganja u turističku infrastrukturu, uspostava sustava oznaka kvalitete za objekte , izrada novih vizuala, izrada internetskih stranica ,projektnih dokumentacija, edukacija, izrada grafičkih priprema i tisak promotivnih materijala i drugo.

TEKST: S. P.           FOTO: TZ BPŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn