TURNIR “NISI SAM” – Ove godine mali nogometaši velikog srca igraju za dječaka Karla iz Rešetara

Datum objave: 17. 2. 2020. | Kategorija: Sport

POŽEGA/ VELIKA – U organizaciji Caritasa Požeške biskupije i Katoličke gimnazije u Požegi, a pod vodstvom Maria Raguža, profesora kineziologije, i ove godine održat će se tradicionalni 9. humanitarni malonogometni turnir „Nisi sam“. Turnir će se održati 7. ožujka 2020 godine u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Velikoj, a sav prihod namijenjen je za pomoć u liječenju dječaka Karla Bartolovića iz Rešetara.

“Ove godine odlučili smo pomoći 13-godišnjem Karlu Bartoloviću iz Rešetara. To je dijete koje je pod posebnim potrebama, ide u školu, ali imao je pet teških urinarnih infekcija, teška oštećenja bubrega. Oca je izgubio prije nekoliko godina, tragično je stradao u Njemačkoj i majka Kristina ostala je s dvojicom sinova sama. Odlučili smo pomoći upravo njima jer Karlovo zdravstveno stanje zahtjeva konstantno liječenje,” rekao je Mario Raguž.

Na turniru će sudjelovati oko 150 mladih igrača, a u planu su i dvije revijalne utakmice uz iznenađenja kako bi posjetiteljima priredili pravo sportsko uzbuđenje. Ulaznice po cijeni od 10 kuna već su u prodaji i mogu se kupiti u Caritasu Požeške biskupije i u veličkoj školi, a učenici Katoličke gimnazije i volonteri Caritasa prodavat će ih i ovih dana na ulicama. “Pozivam sve da se uključe u ovu našu akciju koju organiziramo po deveti put. Dođite pogledajte mališane velikog srca koji igraju za Karla,” pozvao je profesor Raguž.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn