TURIZAM, TRADICIJA I GASTRONOMIJA – Dani Okusa hrvatske tradicije obuhvatit će 11 županija s više od stotinu ugostiteljskih objekata

Datum objave: 04. 10. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

VUKOVAR – Ovogodišnje drugo izdanje nacionalne gastronomske manifestacije Dani Okusa hrvatske tradicije čiji je cilj promocija hrvatskih tradicijskih jela održat će se od 20. do 30. studenoga 2020 godine, a obuhvatit će 11 hrvatskih županija s više od stotinu ugostiteljskih objekata.

TZ Vukovarsko-srijemske županije bila je domaćin 11. sjednice Savjeta projekta Okusi hrvatske tradicije koja je održana krajem rujna u Iolku. U radu sjednice sudjelovali su direktori županijskih turističkih zajednica koji sudjeluju u ovoj najvećoj projektnoj suradnji u hrvatskom turističkom sustavu.

Glavna tema sastanka bio je dogovor o organizaciji Dana Okusa hrvatske tradicije, nacionalne gastronomske manifestacije čiji je cilj promocija hrvatskih tradicijskijh jela i ugostiteljskih objekata nosilaca standarda Okusi tradicije koji ta jela nude. Kako je istaknuto, uvažavajući sve epidemiološke mjere u objektima, manifestacija ide dalje i njezino ovogodišnje drugo izdanje održati će se u periodu od 20.-30.11.2020, a obuhvatiti će 11 županija s više od stotinu ugostiteljskih objekata.
Dogovoreno je da će ponuda restorana za tu prigodu sadržavati najmanje dva različita menia oblikovana od lokalnih tradicijskih jela i namirnica, a gostima će se nuditi u tri cijenovne grupe: 75,00 kn; 95,00 kn, odnosno 125,00 kn.

Uz to, tijekom sastanka razgovaralo se o tijeku izrade prvog nacionalnog kataloga objekata nosioca standard Okusi hrvatske tradicije koji bi trebao biti predstavljen početkom studenoga, dok će prije toga na društvenim mrežama krenuti kampanja popularizacije lokalnih tradicijskih jela pod nazivom Svaki tjedan, tradicijski recept jedan.

TEKST: S. P.       FOTO: TZ BPŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn