TURISTIČKI POTENCIJALI SLAVONSKIH ŽUPANIJA PREDSTAVLJENI EUROPSKOM TRŽIŠTU – Uspješni nastupi Turističkog klastera Slavonija u Bavarskoj, Nizozemskoj i Beču

Datum objave: 21. 3. 2024. | Kategorija: Gospodarstvo

SLAVONSKI BROD – Turistički klaster Slavonija, zajedno s ponudom Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije, svoje brojne potencijale, ovih je dana predstavio na nizozemskom tržištu, u okviru Sajma za biciklizam i pješačenje, Fiets en Wandelberus u Utrechtu, a potom i u Beču na najvećem austrijskom sajmu turizma i putovanja

Nakon što je, sredinom veljače, uspješno promovirao potencijale kontinenta na najvećem turističkom sajmu u Bavarskoj, Klaster Slavonija, nastavlja se pripremati za nadolazeću sezonu, s pravom očekujući, još bolje rezultate od prošlogodišnjih. Ponuda aktivnog turizma svih pet slavonskih županija, od 23. do 26. veljače, predstavljena je na najvećem nizozemskom sajmu za biciklizam i pješačenje, Fiets en Wandelberus u Utrechtu, pred više od 24 tisuće posjetitelja sajma.

Nizozemski turisti, prema Hrvatskoj turističkoj zajednici i profilu tržišta iz 2022., traže boravak na zraku, bijeg od velikih urbanih sredina i zatvorenog prostora, kao i biciklizam, boravak u prirodi i aktivni odmor, što su njihove omiljene aktivnosti. Potvrđeno je to i ovog mjeseca u Beču, na najvećem austrijskom sajmu turizma i putovanja na kojem je sudjelovalo više od 500 izlagača, a posjetilo ga oko 150 tisuća posjetitelja.

Kao turistički poželjna destinacija na sajmu u Beču predstavila se i Brodsko – posavska županija, kao član turističkog klastera Slavonije. Na području Brodsko–posavske županije austrijski gosti u 2023. godini , bilježe čak 45 posti više noćenja i 22 posto više dolazaka u usporedbi sa godinom ranije. Štand klastera Slavonijepredstavljen je u okviru nacionalnog štanda u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, a najtraženiji promotivni materijali bili su oni vezani za outdoor aktivnosti i smještaj u prirodi.

TEKST: S. Tarbuk                    FOTO: TZ BPŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn