TURISTIČKA ZAJEDNICA PSŽ – Održana radionica u sklopu projekta “Zlatna Slavonija Eno & Gastro”
POŽEGA – U sklopu Projekta ”Zlatna Slavonija Eno & Gastro” Turistička zajednica Požeško-slavonske županije organizirala je radionice jakih alkoholnih pića i kave.
Uz prirodne potencijale, kvalitetnija prepoznatljivost turističke destinacije ovisi i o drugim elementima među kojima ugostiteljska stručnost i poznavanje trendova u posluživanju hrane i pića imaju posebno mjesto.U sklopu Projekta ”Zlatna Slavonija Eno & Gastro” namijenjenog ugostiteljskim objektima/restoranima i osoblju istih, kojega je Turistička zajednica Požeško-slavonske županije pokrenula početkom godine, pripremljene su i radionice pod vodstvom poznatog hrvatskog sommeliera Darka Lugarića i specijaliste za kavu Domagoja Trusića.
“Zlatna Slavonija Eno & Gastro” projekt je koji je Turistička zajednica Požeško-slavonske županije kanidirala i ostvarila iz Fonda Hrvatske turističke zajednice za kontinent i manje razvijena turistička područja. Projekt je vrijedan preko 700 tisuća kuna, a temelji se na poslovnom savjetovanju za devet ugostiteljskih objekata/restorana na području destinacije Zlatna Slavonija.
“Radi se o klasičnom poslovnom savjetovanju vezanom uz enologiju i gastronomiju. Šire je postavljen cijeli koncept radionica tako da danas imamo radionicu vezanu uz jaka alkoholna pića i ginove. Četiri proizvođača s područja županije ovdje imaju svoje proizvode s kojima se radi u radionici, a korisnici ove edukacije su ugostitelji i njihovo osoblje.” pojasnila je direktorica Jakobović.
Danas je u prostoru Kazališne kavane održana Radionica jakih alkoholnih pića i gina pod vodstvom Darka Lugarića. “Ovo je radionica posvećena jakim alkoholnim pićima i likerima, s naglaskom na lokalne proizvode i lokalne proizvođače. Požeško-slavonska županija po tom pitanju stoji jako dobro, no kvaliteta može biti i bolja – tu ima prostora za napredak, i kod samih proizvođača i kod ugostiteljskih objekata koji upravo prezentaciju i ponudu lokalnih proizvoda mogu podići na višu razinu.” rekao je Lugarić.
Već 14. rujna bit će održana Radionica kava, demonstracija protokola i anatomije espressa s pokaznom vježbom za polaznike pod vodstvom Domagoja Trusića u Restoranu Grgin dol, a nakon ovih radionica projektom su predviđene u tri tjedna i tri event radionice na kojima će uz degustaciju raditi chef Branko Ognjenović.
TEKST: Sanja Pok FOTO: S. Pok