TURISTIČKA ZAJEDNICA NOVA GRADIŠKA – Otvoren novi prostor Turističke zajednice i predstavljeni novi logo i slogan

Datum objave: 17. 8. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – “Nova Gradiška, novi doživljaj”. Uz novu vizuru grada i nove ambiciozne projekte, u vidu “šarenih” priča-kulturnih, gastro, tradicijskih, – cilj loga i slogana je gostima i posjetiteljima približiti ovaj dio “kontinenta” i Slavonije, te skrenuti pozornost na Brodsko posavsku županiju i Grad Nova Gradiška. Prostor smješten u zgradi Matičnog ureda otvorili su Vinko Grgić, gradonačelnik i Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice, a podršku svečanosti pružili su i Danijel Marušić, župan Brodsko posavske županije i Ružica Vidaković, direktorica TZ Brodsko posavske županije.

Mladi grad, dotjeran i ušminkan, grad s jakom prometnom, komunalnom i društvenom infrastrukturom, grad sadržaja, tradicije, pitom, topao i uspješan. Takva je Nova Gradiška koja se, sa svim onim dobrim i pozitivnim što ima, ali i novim logom, jednostavnim i efektnim pinom koji poručuje da ste na pravom mjestu , s nestrpljenjem čeka predstaviti gostima i turistima.

Od sada činit će to na novoj adresi, u zgradi Matičnog ureda, reprezentativnom prostoru sastavljenom od svečane dvorane za vjenčanja, prostora za Turističko informativni centar i ured Turističke zajednice, otvorenom uz 24.Novogradiško glazbeno ljeto.”Iznimno sam zadovoljan što smo realizirali ovaj projekt, jer grad to zaslužuje, ali i njegovi sve brojniji turisti. Također, iz istog razloga, u tijeku su intenzivni radovi na prometnoj infrastrukturi, što znači kako kontinuirano nastojimo podići kvalitetu življenja. Dio tih nastojanja je i Novogradiško glazbeno ljeto, priča sa 24.godine dugom tradicijom, čija tamburaška večer, čini mi se, opet obara rekorde. Zbog toga, zbog novog uredskog prostora i prostora u gradu, jedinstvene simbioze obrtnika, poljoprivrednika, malih i većih poduzetnika s gradom, ugodne atmosfere koju osjete svi koji navrate, dobro došli u Novu Gradišku, jer sve smo ovo za vas pripremili.”, istaknuo je, otvarajući novi ured Turističke zajednice, gradonačelnik Vinko Grgić.

Zadovoljstvo, ali i osobni i profesionalni ponos zbog novog radnog prostora nije mogla skriti direktorica TZNG Dinka Matijević, ističući kako je riječ o novom, ozbiljnom koraku u pozicioniranju grada. “Iako je riječ tek o početku, Nova Gradiška bilježi povećanja u broju noćenja.Potvrđuje to i podatak kako su u dane NG glazbenog ljeta, popunjeni svi gradski kapaciteti, ukupno 140 smještajnih jedinica, ali i sve je veći broj gostiju koji navrate u prolazu- zbog dobre hrane i finih vina, tradicije, kulture, svega onog što imamo.Sve to, iskazano je i bojama u pinu, što predstavlja nove, šarene priče grada, za što se vizualno pobrinuo Mario Mrnjec, grafički dizajner,rekla je, između ostaloga, Dinka Matijević.

Svečanosti otvorenja novog ureda TZNG i Novogradiškog glazbenog ljeta nazočio je i prvi čovjek
županije Brodsko posavske, župan Danijel Marušić. “Kao Novogradiščaninu izuzetno mi je drago što Glazbeno ljeto ide i dalje i što je, iz godine u godinu, sve bolje i organiziranije, jer riječ je o manifestaciji na ponos županije,čiji je cilj okupiti ljude na ulicama, u gradskom parku, radi druženja, ali i oživjeti turizam na kontinentu što je, s ovako elegantnim i finim prostorom, itekako moguće.”, zaključio je župan Marušić.

S dobrim rezultatima, povećanim brojkama, kao i brojnim turističkim adutima Brodsko posavske županije- od gastronomije, enologije, netaknute prirode, tradicije i kulture, preko lovstva i ribolovstva, upoznala je i Ružica Vidaković, direktorica TZ BPŽ, podsjećajući na još jednu veliku komparativnu prednost-geografski i prometni položaj, te činjenicu kako, putujete li bilo gdje u Slavoniju, morate proći kroz Brodsko posavsku županiju.

“Uz povećanje noćenja, tu je i projekt Okusi graničarskog Posavlja namijenjen kategorizaciji ali i svojevrsnom brendiranju autohtone slavonske kuhinje, priča od polja do stola, za kakvu sve više postoji interes stranih gostiju, jer upravo je to ono što nudimo. Tu je još i novi ured, prostor kakvog se ne bi postidjele ni istinske turističke meke, što sa sadržajima i biserima prirode s novogradiške strane, zaokružuje i priču o turizmu Brodsko posavske županije”, rekla je Ružica Vidaković.

Nakon svečanosti otvorenja novog ureda TZNG, uslijedila je tamburaška večer Novogradiškog glazbenog ljeta, tradicionalno najomiljenija i najposjećenija, što će se, sudeći prema viđenom, potvrditi i ove godine.

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn