TURISTIČKA ZAJEDNICA BRODSKO POSAVSKE ŽUPANIJE: Nastavak pozitivnih rezultata

Datum objave: 11. 5. 2023. | Kategorija: Gospodarstvo

SLAVONSKI BROD – Zahvaljujući sve kvalitetnijim promotivnim aktivnostima, nastupima na svim relevantnim sajmovima, kao i snažnom pozicioniranju kontinenta na karti atraktivnih turističkih destinacija, Turistička zajednica Brodsko posavske županije s pozitivnim rezultatima zaključila je travanj.

Nakon uspješne prošle godine, pozitivni rezultati evidentirani u turističkoj statistici službenih podataka Hrvatske turističke zajednice za Brodsko posavsku županiju nastavljeni su i tijekom travnja. U prilog tome govore podaci da je za period siječanj/ travanj 2023. u odnosu na isti period 2022. godine, Brodsko – posavska županija između svih županija zauzela drugo mjesto po pitanju rasta ostvarenih noćenja turista-158,90 index ili u postocima 58,90 posto. Prosjek rasta noćenja za isti period za cijelu Hrvatsku je 17,30 posto. Kada je riječ o dolascima turista Brodsko posavska je od svih županija zauzela peto mjesto s indeksom od   144,49 ili izraženo u postocima 44,49 posto, dok je nacionalni prosjek rasta dolazaka turista u Hrvtsku za isti period 28,29 posto.

Rezultati su ovo koji ohrabruju sve dionike koji se bave turizmom ili s turizmom povezanim djelatnostima, jer Slavonija je sve češće alernativa drugim destinacijama i sve veći motiv dolaska turistima.

Zbog svega toga, Turistička zajednica će sukladno svojim zadaćama, i nadalje najviše ulagati u promociju destinacije te zajedno s dionicima u turističkom sektoru, raditi na unapređenju turističke ponude kao i motivima dolaska u destinaciju, nastavljajući, istovremeno i dobru poslovnu suradnju s turističkim agencijama i svim dionicima u turizmu- kako u privatnom tako i javnom sektoru.

S istim ciljem, Turističko vijeće Turističke zajednice Brodsko-posavske županije na 9. sjednici donijelo je Odluku o potporama temeljem provedenog Internog poziva za kandidiranje manifestacija i događanja iz programa „Potpore događanjima“ u 2023. godini te s 19 dionika potpisala Ugovore o potporama u iznosu od 15.927 eura.

Predmet Internog poziva je bila dodjela bespovratnih novčanih sredstava Turističke zajednice Brodsko-posavske županije za manifestacije ili događanja koja doprinose sljedećim ciljevima: unapređenje-obogaćivanje turističkog proizvoda, ponude destinacije, povećanje ugostiteljskog i drugog turističkog prometa, stvaranje prepoznatljivog imidža destinacije koji se temelji na vizualnom i verbalnom komunikacijskom prepoznatljivom elementu, pretočena u slogane Čuvari granice, baštine, prirode i okusa, razvoj manifestacija koje su motiv dolaska u destinaciju, razvoj kulturnog, sportskog i ostalih selektivnih oblika turizma. U tu svrhu  podupirat će se ukupno devetnaest događanja / manifestacija, a osim financijske potpore, događanja će dodatno biti promovirana putem društvenih nreža i digitalnih kampanja sukladno planiranim promotivnim aktivnostima u skladu sa zadaćama regionalnih turističkih zajednica.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: TZ BPŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn