TRKAČKI VIKEND ZA AK POŽEGA – 2. kolo Slavonsko-baranjske trail lige i 100 milja Istre

Datum objave: 15. 4. 2019. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Članovi Atletskog kluba Požega proteklog su vikenda sudjelovali na 2. kolu Slavonsko-baranjske trail lige ali svog predstavnika imali su i među natjecateljima najprestižnije utrke u Hrvatskoj “100 milja Istre”.

Slavonsko-baranjska trail liga nastavljena je 2. kolom koje se održalo u subotu 13. travnja na jezeru Borovik nedaleko Đakova. Trail je utrka trčanja po šumi i šumskim cestama uz označenu stazu.Po kišnom i prohladnom vremenu nastupilo je ukupno 123 natjecatelja, a za Atletski klub Požega nasupili su Marijana Švajda, Dinko Zima i Manuel Čarđić i još jednom ostvarili odlične rezultate. Svo troje trčali su na kratkoj stazi i Marijana Švajda je potvrdila odličnu formu te osvojila drugo mjesto u ženskoj kategoriji s vremenom 1:03:16h i na taj način istaknula se kao jedna od favoritkinja za osvajanje lige. U muškoj konkurenciji dobar rezultat ostvario je i muški dio ekipe. Manuel Čarđić zauzeo je 7. mjesto s vremenom 58:53min dok je Dinko Zima bio 12. s vremenom od 1:01:34h.

Atletski klub Požega imao je svog člana i među natjecateljima najprestižnije utrke u Hrvatskoj. Krešimir Valentić nastupio je, također u subotu, na „100 milja Istre“. Trčao je stazu dužine 67 km i uspješno je završio u vremenu 8:46:24h te je tako naš grad dobio prvog trkača koji je istrčao ultratrail. Krešimir je u Istri nastupao kao član tima SRK Baraber iz Belišća.

TEKST: S. P.     FOTO: AK Požega

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn