TREĆA VEČER NG GLAZBENOG LJETA – Vatromet i kraljica estrade za kraljevsku večer

Datum objave: 20. 8. 2017. | Kategorija: Scena

DSC04083

NOVA GRADIŠKA – Iako skoro dva desetljeća tamburici i posvećenoj joj zasebnoj glazbenoj večeri, atmosferom i brojem posjetitelja druge dvije nisu bile ni do koljena, ono što nije uspjelo nikome ranije, uspjelo je Severini. Uz kraljicu estrade i vatromet, treća i posljednja večer 22. Novogradiškog glazbenog ljeta bila je kraljevska.

Da će biti ovo dobra noć, predosjećala je i Severina, stoga se, unatoč tremi, jer, kako je rekla na službenoj press konferenciji uoči koncerta, ipak je ovo njen prvi nastup u Novoj Gradiški, potrudila napraviti šou. I uspjela u onom što je prethodnih 20-ak godina uspjevalo tek tamburašima – treću, službeno posljednju, zabavnu večer Glazbenog ljeta učiniti najposjećenijom, ali i u grad dovesti goste iz cijele regije. Jer, gdje nastupa kraljica, ide i „vojska“ fanova.

2

Znali su to jako dobro i organizatori manifestacije, stoga je dolazak Severine, što god mislili o njenom liku i djelu, pravi potez. Potvrdile su to i prepune novogradiške ulice, do posljednjeg mjesta popunjeni lokali, i nove klupe u ušminkanom gradskom parku, i gužva i neformalni, ljetno opušteni „mingling“ oko vodoskoknih “Triju gracija” potvrdila je to, i ne samo posljednje večeri manifestacije, opipljivo dobra energija u zraku, i sjajna atmosfera podebljana vatrometom.

1 2 3

Već samo zbog toga, kao i činjenice da je grad nakon dugo vremena živio punim plućima, oživjevši istovremeno i onaj stari, pomalo zaboravljeni duh urbanosti, čak i da nije koncerata i mnogobrojnih pratećih sadržaja, 22. Novogradiško glazbeno ljeto i više je nego uspjelo. I zbog toga, prije svega, svaka čast organizatorima – ekipi istoimene Agencije, od ove godine, na žalost, u manjem sastavu, bez spiritus movensa čitave priče, pokojnog Zlatka Štefanca, Turističkoj zajednici i gradu Nova Gradiška, čiji čelni tim predvođen gradonačelnikom Vinkom Grgićem, manifestaciju dugoročno vidi kao osmišljen i kvalitetno kreiran brend – urbani sadržaj s duhom tradicije, ali i dobar turistički proizvod grada. Upravo na tom je tragu, u odnosu na prethodna podignuto za jednu stepenicu više, organizirano i ovogodišnje, 22.po redu Glazbeno ljeto.

M1 M2

I to se osjetilo. U malim, ali i malo manjim detaljima. Štimalo je sve – od prve, iznimno uspjele, rock večeri i sjajnog koncerta Ede Maajke za koji ogromnu zaslugu ima još sjajniji bend, a onda i druge u kojoj je Klapa Rišpet pjesmom povezala Slavoniju i Dalmaciju, sve do završne večeri kada se za zabavu pobrinula Severina.

DJECA

Baš kao i velika zvijezda, brojnu su publiku, ali i sjajnu podršku imali i oni koji bi to željeli postati, sudionici tradicionalnog festivala “Djeca pjevaju hitove“ u organizaciji Udruge Hobotnica i Josipa Funarića. Ove godine nije bilo problema sa zvukom, jer isti je bio vrhunski, efektno je, uz ogromni pozadinski video zid, izgledao i „stage“, press centar je bio složen baš kao što treba biti na ovakvim manifestacijama, iako su Novogradiščani s iskrenom simpatijom prihvatili Franu Ridjana, sjajni Mirko Fodor se pokazao kao i više nego dostojna zamjena. Tu su onda još i kino predstave, pa likovne i foto izložbe, vikend urbani zvuci s Ljetne pozornice, promenadni koncerti Gradske glazbe, ali i oni klasike, pa koncerti sjajne Barbare Dautović, i koncert one druge Dautovićke, sestre joj Mirte, kids fun zone, kreativne radionice, sajam domaćih proizvoda i festival craft piva-sadržaji koji su pratili Glazbeno ljeto, dajući priči, uz onu zabavnu, za široke narodne mase, i kulturno-urbanu notu. Raznovrsnost sadržaja i dobru organizaciju prepoznali su  Novogradiščani, ali i brojni gosti grada koji se, u dane svoje najpoznatije manifestacije, pokazao u najboljem svjetlu. S „friškim“ make-overom i najboljim parkom na svijetu. Iako će formalno završiti u nedjelju, 20.kolovoza, s folklorom i tradicijom, onako kako to u Slavoniji i treba biti, već sada je jasno da organizatori mogu odahnuti – 22. Novogradiško glazbeno ljeto bilo je sjajno! Za detalje i konkretne brojke ima vremena…

TEKST: Simonida Tarbuk   FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn