TREĆA VEČER 25. NOVOGRADIŠKOG GLAZBENOG LJETA – Pozitivno ludilo i dobre vibracije grada uz Doris Dragović i Željka Samardžića

Datum objave: 15. 8. 2021. | Kategorija: Scena

NOVA GRADIŠKA – Nakon dva dana sjajnoj rock štimunga i narodnog veselja, najprije uz “vječno zeleni” Parni valjak, a potom i Tri mušketira i treća je večer 25. Novogradiškog glazbenog ljeta posjetiteljima i organizatorima donijela sve ono što su od manifestacije očekivali – prepun grad raspoloženih lica, ugostiteljsku ludnicu i popunjene smještajne kapacitete, opravdanu ekonomsku računicu i osjetno pozitivne vibracije. Uz one najmlađe, sudionike tradicionalnog festivala Djeca pjevaju hitove, “krivci” su za to bile i zvijezde večeri – Doris Dragović i  Željko Samardžić, baš kao i spektakularni vatromet, poklon Novogradiščanima i svim gostima grada

Iako su sve tri večeri Novogradiškog glazbenog ljeta jednako važne, subota je, ipak subota. Potvrdilo je to i ovogodišnje, 25. izdanje manifestacije koja je, sada je potpuno jasno, odavno prerasla lokalne, ali i šire regionalno, slavonske okvire, privlačeći u grad desetke tisuća domaćih, ali i posjetitelja iz susjednih zemalja. Uz visoko profesionalnu organizaciju, u sridu pogođen line up i ukus publike, u čemu je prste imao mladi Bernard Kumić Berny, zasluge za to pripadaju i Turističkoj zajednici i Gradu Nova Gradiška, baš kao i, ne manje važno, sponzorima koji se, posljednjih godina, prepoznajući značaj trodnevne festivalske priče, sami javljaju.

Večer su, tradicionalno, otvorili oni najmlađi, zasigurno buduće estradne zvijezde, sudionici festivala Djeca pjevaju hitove, nakon čega je mikrofon suvereno preuzela istinska diva, dama s velikim D, sjajna Doris Dragović kojoj je upravo novogradiški nastup bio prvi slavonski u karijeri.

Nakon spektakularnog vatrometa, poklona Novogradiščanima i svim gostima grada, popraćenog gormoglasnim aplauzom posjetitelja, uslijedio je i vrhunac večeri, nastup šarmantnog Željka Samardžića, omiljenog diljem Balkana, pjevača s kojim je, od početka do kraja koncerta, u glas pjevala cijela Nova Gradiška, potvrđujući kako dobra pjesma bez problema zaobilazi sve granice. Osjetio je to i Samardžić, uzvaraćajući publici istu emociju, zahvalan na sjajnom prijemu i gostoprimstvu domaćina.

Uz kvalitetno odabranu glazbenu ponudu, neizostavnim šušurom koji prati ovakve manifestacije, prepunim gradom dobro raspoloženih lica, ugostiteljskom ludnicom i popunjenim smještajnim kapacitetima, itekako mogu biti zadovoljni i organizatori koji su, još jednu godinu u nizu, unatoč epidemiološkim ograničenjima, uspješno podigli ljestvicu, s pravom predstavljajući Novogradiško glazbeno ljeto kao istinski brend grada ali i jedan od najboljih ljetnih open air događanja na kontinentu.

Nakon tri dana sjajnog štimunga i opće narodnog veselja, sve one kojima nije dosta, organizatori u nedjelju, 15. kolovoza, u čast i na spomen onih koji su priču prije četvrt stoljeća pokrenuli, očekuju na večeri posvećenoj Josipu Pintariću Puci i Zlatku Štefancu, uz dašak slavonske tradicije, jer, ipak je riječ o festivalu koji, uz popularnu glazbu, nastoji sačuvati i predstaviti sve ono što Slavonija jest, spajajući moderno s tradicionalnim i urbano s narodnim, stoga, navratite i osjetite dobre vibracije Grada. U očekivanju slijedećeg, sigurni smo, još boljeg, 26. izdanja Novogradiškog glazbenog ljeta.

TEKST: Simonida Tarbuk             FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn