TREĆA VEČER 23.NOVOGRADIŠKOG GLAZBENOG LJETA – „Lom“ uz Plavi orkestar, Željka Bebeka i veliki vatromet

Datum objave: 19. 8. 2018. | Kategorija: Scena

set

NOVA GRADIŠKA – Dobre vibracije i pozitivnu atmosferu Novogradiškog glazbenog ljeta, nakon S.A.R.S.-a, Učiteljica i Hanke Paldum, osjetili su i Plavi orkestar i Željko Bebek, glavne zvijezde treće, zabavne večeri , „okrunjene“ veličanstvenim vatrometom i sjećanjem na jednog od inicijatora i glavnih organizatora manifestacije, pokojnog Zlatka Štefanca.

Iako su od prvog organiziranog Novogradiškog glazbenog ljeta prošle već 23 godine, ima nešto posebno u manifestaciji prema kojoj se planiraju godišnji odmori i koja posljednjih dana kolovoza u jednom od najmlađih hrvatskih gradova okupi na desetke tisuća posjetitelja i najveća glazbena imena regije. Dobre vibracije, široku slavonsku dušu i pozitivnu atmosferu, nakon S.A.R.S-a, Učiteljica, Klape Cambi i kraljice sevdaha, Hanke Paldum, osjetili su i Plavi orkestar i Željko Bebek, glavne zvijezde treće večeri Novogradiškog glazbenog ljeta, s kojima je, u glas, pjevao prepun grad.

Posvećena simbolično pokojnom Zlatku Štefancu, jednom od inicijatora i organizatora, tradicionalno „okrunjena“ veličanstvenim vatrometom, subotnja, zabavna večer manifestacije počela je s najmlađima, onima koji tek traže svoje mjesto pod „estradnim suncem“, malim i malo većim sudionicima festivala „Djeca pjevaju hitove“ u organizaciji Udruge Hobotnica iz Slavonskog Broda, pristiglim iz cijele Slavonije, nastavila se nastupom domaćih „Rokera“, a onda i koncertima zvijezda zbog kojih se u Novu Gradišku potegnulo iz Kalifornije, Mađarske i svih dijelova Hrvatske.

NN1

Temperaturu je najprije, s ugodnih 27 na vrućih 31, podigao Plavi orkestar, jedan od najpopularnijih bendova s prostora regije, kritičari kažu i „kulturni fenomen“ 80-tih, ekipa predvođena vječnom mladim Sašom Lošićem Lošom, s kojom je uglas pjevao prepun grad. Nakon vječnih hitova poput Suade, Kaje, Bolje biti pijan nego star, a onda i očekivanog bisa, na pozornicu je stao i on- zvijezda večeri, jedan od najdugovječnijih i najprepoznatljivijih muških vokala-Željko Bebek i napravio „lom“.

NAS NN

Sjajna svirka dobro uigranog pratećeg benda u kojem je i Bebekov 15-godišnji sin, brojni, svima poznati hitovi, zarazna energija i vitalnost pjevača koji je na sceni više od pola stoljeća, digli su na noge publiku i bacili u slatke brige organizatore, Grad Novu Gradišku i Turističku zajednicu, jer, već je sada jasno kako neće biti lako nadmašiti ovogodišnje izdanje manifestacije.

NNN

Osim toga, prethodnih su godina nastupile gotovo sve velike zvijezde s prostora regije, pa će trebati dobro razmisliti i koga pozvati. Uz kvalitetan glazbeni program, treću večer Novogradiškog glazbenog ljeta obilježio je i kratki „filmski presjek“ prethodnih 23 godine, jedinstveni pozdrav i sjećanje na dva dobra duha grada i manifestacije, nedavno umrle Zlatka Štefanca i Josipa Pintarića Pucu. Ovogodišnje izdanje Novogradiškog glazbenog ljeta „zaključit će“ večer tradicije i folklora u nedjelju, 19.kolovoza s nastupima novogradiških „Trenkovaca“, Udruge Matice umirovljenika, Folklornog ansambla mladih, KUD-a Berda Brestovac i KUD-a Podravec iz Sopja, pa, svakako navratite. I već sada planirajte biti slobodni slijedećeg kolovoza u isto vrijeme, jer, po svemu sudeći, 24. Novogradiško glazbeno ljeto bit će „ludnica“ !

TEKST: Simonida Tarbuk    FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn