TRADICIONALNI 43. FESTIVAL TAMBURAŠKIH PJESAMA U KAPTOLU – Ivica Orlić pobjednik festivala, Dorotea Markanjević pobjednica po ocjeni publike

Datum objave: 20. 5. 2017. | Kategorija: Scena

DSC_1437

KAPTOL – Po 43. put Kaptol je bio domaćin Festivala tamburaških pjesama Zlatni glas zlatne doline 2017. kojega je pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije organizirala općina Kaptol, a okupio je 9 pjevača i pjevačica uz pratnju TS Rubato, te 13 tamburaških i zabavnih sastava s područja kontinentalne Hrvatske, te susjedne Austrije.Uvodno je nastupio tamburaški orkestar Osnovne škole Vilima Korajca iz Kaptola pod ravnanjem Ane Šmitpeter.

Pobjednik festivala je Ivica Orlić uz svoj sastav “Daj šta daš” iz Beča s vlastitom pjesmom “Sjeti se noćas mene”, drugu nagradu žirija osvojila je Pleterničanka Ana Baketarić pjesmom”Jedina ljubav” koju je na tekst Ivana Olića uglazbio Alen Mozer, te treću Petar Pokupčić iz Sladojevaca kraj Slatine sa svojom skladbom “Sretan rođendan”. Najviše glasova publike dobila je mlađahna Dorotea Markanjević iz Daranovaca (pjevala je pjesmu Antonija Berača Široka ravan), a slijede  pjevačka skupina Baće iz Tenje uz tamburaše Žeteoce pjesmom Slavonsko jutro, te Žute dunje iz Cernika(pjesma Nedaj zemlju autora glazbe Alena Mozera i tekstopisca Ivana Olića).

Iz požeškog kraja još su nastupili tamburaši Sanjari iz Kutjeva i solist Mihael Ribičić iz Grabarja. Objavljen je festivalski album koji se prodavao po simboličnoj cijeni, a prihod od prodaje namijenjen je Caritasu župe sv. Petra i Pavla u Kaptolu.

TEKST: S. P.      FOTO: D. M.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn