TRADICIONALNA SVEČANOST IZBORA NAJSPORTAŠA GODINE – Odbojkašica Antonija Čeliković i rukometaš Marko Ćosić-najuspješniji novogradiški sportaši

Datum objave: 06. 2. 2017. | Kategorija: Sport

glavna

NOVA GRADIŠKA – Da su sport i sportaši provjereno najbolji ambasadori sredine iz koje dolaze, poznato je još od antičkih vremena. I mada im podrška publike, kao toliko važnog, posljednjeg igrača, uvijek dobro dođe, i mada žive prema onoj Coubertin-ovoj olimpijskoj „ kako je važnije sudjelovati, nego li pobijediti“, svaki njihov, manji ili veći sportski uspjeh, svaka pobjeda i osvojena medalja, svaki pozitivan rezultat, zaslužuju javnu zahvalu i priznanje. U organizaciji Saveza sportova, učinio je to i grad Nova Gradiška, nagrađujući najuspješnije na tradicionalnoj svečanosti Izbora sportaša godine.

Nikad jača konkurencija ali i nikad teži izbor, jer godina s kojom smo se pozdravili u sportskom je smislu, bila jedna od uspješnijih. Prepoznaju to, sve više, i brojni Novogradiščani, poklonici sporta, onaj toliko potreban dodatni igrač, vjetar u leđa i podrška s tribina. Osim toga, nije mala stvar imati čak nekoliko klubova u prvim nacionalnim ligama! I mada kandidata za titulu najuspješnijih nije nedostajalo, priznanja su otišla u prave ruke. Najuspješnija sportašica grada Nova Gradiška, odlučilo je tako stručno povjerenstvo, drugu godinu za redom, odbojkašica je Antonija Čeliković, koju osvojenim rezulatima u stopu prate drugonagrađena kuglačica Marija Gašparović i trećenagrađena rukometašica Marinela Starčević. U muškoj konkurenciji stvari stoje ovako: najuspješniji sportaš je rukometaš Marko Ćosić, Matej Vlaović, drugoplasirani je nogometaš Matej Vlaović, a trećeplasirani Dražen Orešković, košarkaš.

sport 2

Ekipa Rukometnog kluba Nova Gradiška  proglašena je najuspješnijom momčadi, ( drugoplasirana je ekipa Kuglačkog kluba, a trećeplasirani nogometaši „Sloge“), dok su kod djevojaka, očekivano najboljima, proglašene ŽOK-ice, članice Ženskog odbojkaškog kluba. ( kolege „po kugli“ uspjesima prate i djevojke, zbog čega je Kuglački klub „Obrtnik“ zaslužio priznanje kao najbolja drugoplasirana ženska ekipa, dok su trećeplasirane članice Rukometnog kluba „Slavonka“). Uz predani rad i prepoznati talent, uspjeh Žokica  zasigurno je i zasluga klupskog trenera, Damira Runjaša, proglašenog najuspješnijim novogradiškim trenerom u protekloj godini. Uz seniore i kadete, brojnim se prošlogodišnjim uspjesima s pravom mogu pohvaliti i mlađi sportaši. Dokaz je to i nastavak duge sportske tradicije u gradu, ali i potvrda kvalitetnog i stručnog rada s klincima. Prepoznalo je to i stručno ocjenjivačko povjerenstvo i najuspješnijom ekipom mlađih kategorija proglasilo Kuglački klub „Obrtnik“ i pionire gradskog nogometnog kluba „Sloga“.

sport 3

Priznanjem za “Podvig godine” okitio se mladi  tenisač Fran Rakonić, a za uzorno sportsko ponašanje -odbojkašica Tiffany Blum. Brončane medalje novogradiškog Saveza sportova pripale su Vesni Lukačević i Josipu Tokiću, srebrne-Krešimiru Čalušiću i Zlatku Robini, dok su dobitnici zlatnih medalja-Vlado Ivković, Petar Ribarić i Željko Blazina.Velika plaketa Saveza sportova, svojevrsna nagrada za životno djelo, uručena je Branku Benedekoviću, za dugogodišnji nesebični sportski angažman.

sport glavna

Sportske uspjehe novogradiških sportaša, uz predsjednika Saveza sportova, Borislava Vidošića, posebno su pozdravili čelni ljudi grada, gradonačelnik Vinko Grgić sa zamjenicom Vesnom Đapić, iskoristivši svečanost za najavu novih projekata koji će, dugoročno, mladima Nove Gradiške, ponuditi niz kvalitetnih i zanimljivih sadržaja, podižući istovremeno i kvalitetu življenja u gradu. Riječ je, prije svega o izgradnji kompleksa sportskih terena uz gradski bazen, teniskom igralištu na kojem će radovi startati s prvim lijepim danima, ali i posebno atraktivnom, dugočekanom i među novogradiškim klincima posebno željenom, skate parku.

TEKST: Simonida Tarbuk/NGB      FOTO: novagradiska.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn