TRADICIJA I TURISTIČKA PONUDA: TZ Brodsko-posavske županije predstavlja običaje slavonskog sela

Datum objave: 30. 11. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

SLAVONSKI BROD – Prezentacija običaja uz pripremu sezonskih slavonskih specijaliteta, dio su turističke ponude Brodsko-posavske županije u kojoj su nedavno uživali novinari i influenceri iz Zagreba.

Ako ste deklarirani gurman, Slavonija je vaš raj, posebno u zimsko vrijeme kada se pripremaju najfiniji specijaliteti od poznate crne slavonske autohtone svinje, „fajferice“. Tu se doručak pretvara u ručak, a ručak u večeru. Od ranog jutra nećete odoljeti kobasama, šunki i sitnim zalogajčićima poput čvaraka, nastavit ćete s krepkim slavonskim juhama, potom sarmom, pečenim kobasicama i krvavicama, zasladit ćete se ukusnim krofnama… i eto večere, pa sve ispočetka.

„U živopisnim selima Brodsko-posavske županije i danas se njeguje tradicija koja je na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima postala sastavni dio naše turističke ponude. Vrijeme kada se bogatstvo u Slavoniji mjerilo debljinom hrasta i slanine ostavilo je traga na kulturnim, tradicijskim ali i gastronomskim navikama. Tajna je u receptima punim ljubavi prema Slavoniji, koja se prenosi s koljena na koljeno, ” kaže direktorica TZ Brodsko-posavske županije Ružica Vidaković.

“Danas više nego ikad moderni putnici traže nova mjesta, žele doživjeti novu vrstu avanture, izbjeći velike gužve, predahnuti u interakciji s prirodom, otkriti lokalnu priču koja uključuje i lokalne specijalitete i uživati u opuštenom, ležernom odmoru. Upravo im to nudimo na više od dvadesetak obiteljskih imanja koja su udaljena desetak kilometra jedna od drugih“, naglasila je direktorica Vidaković, koja uz odmor na ruralnim područjima županije preporuča posjet jedinstvenoj Tvrđavi u Slavonskom Brodu s Galerijom Ružić i Muzejom tambure.

Upravo u ovoj kombinaciji ruralnog i urbanog nedavno su uživali novinari i influenceri iz Zagreba. Ni niske temperature nisu mogle pokvariti doživljaj.

TEKST: S. P./ TZ BPŽ      FOTO: Ena Kokanović Nagy

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn