THE RED ROOSTERS – Priča o ustrajnosti, entuzijazmu i energiji

Datum objave: 10. 6. 2014. | Kategorija: Scena

1476384_206864606167408_826933316_n

OSIJEK –  Osječki The Red Roosters odmah “na prvu loptu” osvaja energijom i etuzijazmom. Rado viđeni gosti na glazbenoj sceni diljem Hrvatske uskoro će objaviti svoj prvi allbum. I vrijeme je,  jer dobar glas daleko se pročuo pa sad brojna publika žednog uha čeka još..A do tad, Roostersi su ispričali svoju priču…

The Red Roosters osnovani su 2004. i od prvih nastupa održanih u ljeto te godine publici je bilo jasno da se radi o nečemu nesvakidašnjem.  Neki su bili pod dojmom obrada davno zaboravljenih pjesama njihovih uzora, a drugi zbog činjenice da su od samog početka uz bok obradama svirali svoje stvari. No možda će vas na prvu najviše razveseliti čisti entuzijazam i energija njihovog nastupa.

Roosterse čine Ljudevit Laušin, Ivan Radeka, Matija Nikolin i Alen Valinčić. Svoj razvoj gradili polako i temeljito. Najprije su osvojili domaću publiku u Osijeku i Slavoniji, a kada su prvi put došli u Zagreb, dobar glas o njima pročuo se po cijeloj Hrvatskoj.
I dojmovi su uvijek bili isti – čista energija, totalna posvećenost glazbi koju izvode (i slušaju) te tvrdoglavo držanje svog pogleda na svijet, a u slučaju Roostersa to ponajprije znači stavljanje naglaska na vlastite pjesme koje pišu na engleskom,(unatoč brojnim prigovorima i prijedlozima domaćih managera i diskografa da pokušaju prepjevati svoje uratke na hrvatski kako bi bili “općeprihvaćeni”). Tvrdoglavost i ustrajnost ipak se isplatila pa su   Roosterse i njihove pjesme  prihvatili na brojnim radio i TV postajam, a 2009. godine band je dobio još jedno priznanje u vidu nagrade Mega muzike i HGU-a kao najperspektivniji mladi sastav. I onda, u proljeće 2010. Roostersi su otišli korak dalje ostvarivši svoju ambiciju o proboju na inozemnu scenu.

1981870_233559590164576_288056427_n

Dobili su ponudu za svirku u Londonu nakon što je manager jednog kluba čuo Roosterse na njihovom Internet profilu. Nakon tri odrađena nastupa u srpnju 2010. bend se vratio u Hrvatsku sa sjajnim dojmovima i kritikama engleske publike uz ostvarene brojne kontakte za skori koncertni povratak u Englesku. Uslijedile su brojne svirke u Osijeku i okolici, u zagrebačkom Bogaloou, županjskom Sugar Cube te nastup na Santa Magdalena Blues Festivalu, a 2013. Roostersi se ponovno vraćaju svirati u London na kvalifikacije za Supajam.

Do sada je band sam snimao, promovirao i distribuirao svoje autorske uratke, ali početkom 2011. Roostersi su konačno našli diskografsku kuću po svojoj mjeri i ukusu te su potpisali ugovor s neovisnom i iznimno perspektivnom izdavačkom kućom OSA media koja je u trendu sa svim diskografskim događanjima u svijetu i od sada je zadužena za njihova izdanja. Tako su 2013. uvršteni na OSA media online kompilaciju Indie United vol2. Krajem 2013. The Red Roosters objavljuju spot za svoj prvi singl Send Her Back, koji će se naći na njihovom albumu prvijencu koji izlazi uskoro.

TEKST: S. Pok/Roosters       FOTO: Roosters facebook

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn