TERME LIPIK – Obnovljeni sjaj za novi uzlet zdravstvenog turizma

Datum objave: 19. 12. 2023. | Kategorija: Gospodarstvo

LIPIK – Projekt Terme Lipik jedan je od najvažnijih projekata Toplica Lipik čija će realizacija omogućiti prvi pravi iskorak u smjeru zdravstvenog turizma i modernih wellness usluga. Za realizaciju projekta vrijednog gotovo 9,7 milijuna eura, Grad Lipik  osigurao je oko 8,2 milijuna eura bespovratnih sredstava kroz poziv Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine na području Slavonije, Baranje i Srijema.

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić, u pratnji lipičkog gradonačelnika Vinka Kasane i ravnatelja Toplica Lipik Gorana Pušćenika, obišla je nedavno uređen objekt Narodnih kupki u Lipiku čiji će obnovljeni sjaj biti važna komponenta razvoja zdravstvenog turizma na području cijele Republike Hrvatske.

Prema riječima ravnatelja Gorana Pušćenika Projekt Terme Lipik jedan je od najvažnijih projekata Toplica Lipik čija će realizacija omogućiti prvi pravi iskorak u smjeru zdravstvenog turizma i modernih wellness usluga. “Integriranim projektom razvoja i revitalizacije kulturne baštine rekonstruirali smo i opremili povijesni objekt Narodne kupke te dobili suvremeno opremljeni medicinski wellness s još jednim bazenom, slanom sobom i saunama u kojem će se termalne terapije odvijati u spa ambijentu,” naglasio je Pušćenik. Druga važna sastavnica projekta obnova je lječilišnog perivoja kako bi i taj prostor vratio stari sjaj jer je u povijesti bio poznat kao najbolje uređeni lječilišni perivoj u Austro-Ugarskoj Monarhiji.

Projekt Terme Lipik čiji je nositelj Grad Lipik, osim obnove perivoja i Narodnih kupki, obuhvaća i stavljanje u funkciju turističkog potencijala Vile Zinke i to izgradnjom interpretacijskog centra termalne baštine Grada Lipika, Vile dobre vode. Grad Lipik  za realizaciju projekta vrijednog gotovo 9,7 milijuna eura, osigurao je oko 8,2 milijuna eura bespovratnih sredstava kroz poziv Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine na području Slavonije, Baranje i Srijema.

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić iskazala je zadovoljstvo višestruko značajni i vrijednim projektom. Svaki naš grad, općina pa i najmanje mjesto u županiji ima svoje čari, a čari Lipika su, uz konje lipicance, upravo dobro poznate toplice. “Vjerujem kako će i ovaj i budući projekti pozicionirati Lipik tamo gdje zaslužuje biti, a to je na samom tronu zdravstvenog turizma Republike Hrvatske,” naglasila je županica Jozić.

TEKST: S. P./ PSŽ                   FOTO: PSŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn