TENISKI TERENI U PAKRACU – Akcija koja je ujedinila Pakračane bit će okrunjena svečanim otvaranjem 26. svibnja

Datum objave: 23. 5. 2018. | Kategorija: Sport

erlebnis-golf-und-spiel-tennis

PAKRAC – U subotu, 26. svibnja s početkom u 18,00 sati održat će se svečano otvaranje novoizgrađenih teniskih terena u Pakracu, u Ulici hrvatske policije iz Domovinskog rata ( pored nogometnog stadiona). Izgradnja i uređenje dva teniska terena na pakračkom Jugu, pored Gradskog stadiona, akcija je koju su prije 6 godina inicirali mladi Pakračani iz udruge „Mali most“ i definitivno je ujedinila i građane i institucije i poduzetnike.

Sve je počelo prije šest godina kada su članovi udruge mladih „Mali most“ iz Pakraca prvi puta organizirali ljetni malonogometni turnir u Pakracu. Prihodi su bili veći od očekivanih i razmišljali su u što uložiti, koji projekt pokrenuti kako bi naš Pakrac učinili boljim i ljepšim. Ubrzo su došli na ideju da prikupljaju sredstva za izgradnju teniskih terena iako u početku nisu znali koliko je za to potrebno novaca.

Izgradnja i uređenje dva teniska terena na pakračkom Jugu, pored Gradskog stadiona, akcija je koju su prije 6 godina inicirali mladi Pakračani iz udruge „Mali most“ i definitivno je ujedinila i građane i institucije i poduzetnike. Nakon početnih „hvatanja konaca“, oko cijelog ovog projekta i ove mlade ekipe stvorila se odlična, pozitivna atmosfera i u njegovu realizaciju su se mnogi počeli uključivati. Među prvima se u projekt uključio i Grad Pakrac koji je uložio oko 71.000 kuna u kupovinu materijala te 136 radnih sati bagera, kamiona i djelatnika javnih radova. “Ovo je zaista jedan prekrasan projekt i svijetli primjer i naravno da smo se maksimalno uključili u njegovu realizaciju. Pakrac može i treba biti ponosan na ovu mladu ekipu koja je pokazala kako se jedna ideja, koja je možda u početku djelovala preambiciozno ili teško izvedivo, može u stvarnosti i realizirati,” rekao je  zamjenik gradonačelnice Marijan Širac. Predsjednik udruge “Mali most” Sven Zerdin ističe da su se u projekt uključili i sugrađani, među njima i „dobri duh“ ovog projekta Rade Pavkovoć, inače građevinac po struci koji je napravio ovaj projekt i koji je „malim mostovcima“ praktički bio mentor.

Pakrac-teniski-tereni-Zerdin

Zerdin ističe da je velika pomoć bio i Željko Pušić iz Popovače koji se uključio kasnije i koji im je pomogao svojim iskustvom i stručnim savjetima.U sam projekt je „Mali most“ ušao s više od 40.000 kuna vlastitih sredstava prikupljenih i ušteđenih upravo za ovu namjenu i to najviše kroz organiziranje ljetnom malonogometnog turnira i partya.Procijenjena ukupna vrijednost projekta je oko 300.000 kuna, ali Zerdin ističe da će u konačnici projekt biti realiziran sa znatno manjim sredstvima prije svega zahvaljujući volonterskom radu kao i činjenici da se puno toga „odradilo“ donatorski ili sponzorski, uz minimalne troškove.

Vrijedi na kraju reći kako Pakrac u svojoj povijesti nikada nije imao pravi teniski teren, a do sada su ljubitelji ovog sporta tenis mogli igrati na improviziranom asfaltiranom igralištu udaljenom svega nekoliko metara od novih terena. “Sretni smo što se sve polako bliži kraju i svečanom otvorenju koje ćemo organizirati u svibnju. Veseli i kada se jedan ovako velik projekt uspije realizirati i našem gradu i sugrađanima uspije dati jedan ovakav novi sadržaj. Zato se nadam da će i građani, djeca, roditelji, rekreativci koristiti i na taj način u biti „oživjeti“ ove teniske terene,” zaključuje na kraju Zerdin.

TEKST: S. P./ pakrac.hr    FOTO:  pakrac.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn