TENISAČ FRAN RAKONIĆ DOBIO POZIV U REPREZENTACIJU: “ Na terenu uvijek dajem sve od sebe, a želja mi je postati prvi u Europi u svojoj kategoriji“

Datum objave: 08. 3. 2018. | Kategorija: Sport

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA/NOVA GRADIŠKA – Fran Rakonić, mladi i perspektivni tenisač iz Nove Gradiške dobio je poziv trenera hrvatske teniske reprezentacije da im se pridruži na pripremama u Poreču koje počinju danas. Nakon priprema slijedi vrlo jaki međunarodni turnir u Vrsaru gdje će biti najbolji tenisači iz cijelog svijeta. Fran je trenutačno drugi na ljestvici u svojoj kategoriji na razini Hrvatske.

“Za dobiti poziv u reprezentaciju Hrvatske treba puno truda i rada te dobrih natjecateljskih rezultata. Tenis sam počeo igrati s 5 godina jer mi se jako svidio. Pratio sam oca kad je on išao rekreativno igrati  s prijateljima te sam poželio i ja probati. Zapazio me je jedan trener u Gradišci, odmah je da imam tehniku i talenta za tenis, tako da sam počeo trenirati na njegovu sugestiju”, ispričao je Fran. Dodaje kako nema slobodnog vremena pošto putuje u Požegu na treninge, u Novoj Gradišci odrađuje kondicijski dio, a nakon tenisa ga odmah čekaju školske obaveze. Inače je vrlo dobar učenik šestog razreda osnovne škole.

“Na terenu uvijek dajem sve od sebe da pobijedim i želja mi je postati prvi u Europi u svojoj kategoriji. Kada bih uspio osvojiti spomenuti turnir u Vrsaru, to bi bio prvi korak prema rankingu na rang ljestvici Tennis Europe. Što se tiče Požege imam samo riječi hvale, odličan je grad, teniski klub također. Trener Josip Keller s kojim surađujem već tri-četiri godine je fantastičan te sam njemu jako zahvalan jer je on veliki dio mog uspjeha, naravno uz roditelje koji se puno žrtvuju i trude”, zaključio je Fran.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Ogroman je uspjeh biti pozvan u reprezentaciju Hrvatske. Nikome tko je trenirao ili trenira u Požegi to još nije uspjelo. Iako je Fran član Teniskog kluba Nova Gradiška, zbog nedostatka uvjeta, već četiri godine trenira u Požegi pod mojim vodstvom. Velika je to žrtva, kako njegova, tako i njegovih roditelja. Čim dođe iz škole i ruča, dolazi ovdje kako bi trenirao. Fran obožava tenis, trudi se naporno trenirati i eto, rezultati su tu”, ispričao je trener Keller. Dodaje kako je najniža dob u kojoj tenisači kreću s natjecanjem osam godina te se svake dvije godine ide u viši rang.

m1 m2

Na nivou cijele Hrvatske, Fran zauzima drugo mjesto te je veoma blizu natjecatelju iz Zagreba koji je na prvom. “Slažem se da je u sportskom razvoju sportaša u bilo kojem sportu pubertet velika prijelomnica, kako fizička tako i psihička te financijska. Mi ćemo se sada više bazirati na međunarodne turnire. Ove je godine već bio na takvom u Beogradu gdje je zauzeo treće mjesto. Slijede i pripreme u Poreču s reprezentacijom, a nakon toga turnir u Vrsaru”, zaključio je Keller.

TEKST: Bojan Miščević     FOTO: B. Miščević/ F. R.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn