TENIS – Požega domaćin Prvenstva Hrvatske u tenisu

Datum objave: 17. 5. 2022. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Požega je domaćin HEP Prvenstva Hrvatske u tenisu, natjecanja namijenjena kategoriji juniorki i juniora u dobi do 16 godina, koje okuplja ponajbolje mlade sportaše iz cijele Hrvatske. Trajat će do 19. svibnja, a domaćin i organizator natjecanja je Tenis klub Požega.

Svečano otvorenje održano je danas na terenima Teniskog kluba Požega, a prisustvovali su mu gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić, izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski, predsjednik Požeškog športskog saveza Nino Abramović i tajnik saveza Željko Mitrović, predsjednik Sportske zajednice Požeško-slavonske županije dr. Vlado Drkulec, Tomislav Čabraja, direktor turnira Robert Brkljač, te vrhovni sudac turnira Dejan Miljević.

“Nama je drago da se i manji klubovi javljaju za organizaciju državnog prvenstva, ona su najznačajniji turniri u kalendaru Hrvatskog teniskog saveza. Na njima se okupljaju najbolji igrači i igračice u pojedinoj kategoriji. Lijepo je vidjeti da su svi naši juniori i juniorke do 16 godina danas ovdje, nadamo se da će ovaj turnir biti prvi u podizanju teniske kulture u gradu Požegi.” rekao je izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski.

Današnje Prvenstvo Hrvatske u tenisu otvorio je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.”Posebno mi je drago što je Požega domaćin ovog prvenstva. Nadam se kako će se svi, uključujući i natjecatelje, goste i dužnosnike Hrvatskog teniskog saveza, ugodno osjećati u Požegi. Ovo je doista lijepo, kako je rekao izvršni direktor, dobar je poticaj da se na neki način učini vidljivijim tenis u Požegi, pa da se možda iz toga izrodi neki napredak. Napredak infrastrukture, a onda iz toga i napredak samog tenisa, iako Požega ima dugu tradiciju, ali manje-više na nižim razinama, ovo je možda prilika da ovakvi turniri naprave iskorak. Svim natjecateljima želim lijepu, fer igru, svima želim da pobjede, a s obzirom na to da ne mogu svi biti pobjednici, neka pobjedi najbolji.”poručio je gradonačelnik dr.sc Željko Glavić.

IZVOR: pozega.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn