TENIS – Među 50 malih najtenisača svijeta i Novogradiščanin Fran Rakonić

Datum objave: 06. 7. 2017. | Kategorija: Sport

dub1

NOVA GRADIŠKA – Posljednjeg tjedna lipnja Dubrovnik je, na kratko, postao teniski centar svijeta za djevojčice i dječake iz gotovo 50 zemalja svijeta. Jedan od nekoliko stotina mladih svjetskih teniskih talenata, sudionika 4.Dubrovnik DUD BOWLA bio je i Novogradiščanin, Fran Rakonić.

Jedinstveni je to međunarodni teniski turnir, organiziran u dvije dobne kategorije, do 11 i 13 godina, natjecanje na čijem je ovogodišnjem, četvrtom izdanju, između ukupno 50-ak natjecatelja, njih čak 30- teniskih prvaka svojih država. „Zemljani“ turnir koji se igra po takozvanom round-robin sistemu koji svakom igraču omogućuje minimalno četiri meča, i ove je godine, uz kraljevski sport i uzbuđenja kakva može izazvati samo prebacivanje loptice preko mreže, natjecateljima i njihovim roditeljima ponudio iznimno sadržajan popratni zabavni program, te, baš kao i u „velikom“ tenisu, bogate nagrade.

dub

Pobjednici Dubrovnik DUD Bowla su Slovenka Ela Nala Milić i Britanac Zach Stevens. Među najuspješnijim svjetskim mladim tenisačima našao se i Novogradiščanin Fran Rakonić, sportski talent za koji se već čulo.  Potvrdio je to i Dubrovnik gdje je Fran u pojedinačnoj konkurenciji stigao do četvrtine finala,  a onda izgubio od pobjednika turnira. Istovremeno, s Emanuelom Ivkićem, kolegom iz Rijeke, u igri parova Fran je osvojio prvo mjesto. Dokaz je to istinske „žice“, ali i potvrda kako iza svakog talenta , prije svega stoje žestoki trening i ogroman trud,  obzirom da Fran na tenis odlazi u Požegu. Na sreću, ne zadugo, jer novogradiški Teniski tereni samo što nisu gotovi. Za Frana, ali i sve druge male i velike buduće sportske zvijezde!

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: F. Rakonić (privatni album)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn