TEMELJ ZA BUDUĆE PROMETNE PROJEKTE – Pet županija istočne Hrvatske uključene u Master plan vrijedan 6,6 milijuna kuna

Datum objave: 19. 5. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

VIROVITICA/POŽEGA- Kad se izradi Master plan funkcionalne regije Istočna Hrvatska, bit će to bazni strateški dokument iz kojeg će proizlaziti mogućnosti za financiranje svih prometnih projekata na ovom području. Obuhvaća Virovitičko-podravsku, Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku, Brodsko-posavsku i Požeško-slavonsku županiju.

Time će se identificirati mjere za rješavanje problema, odnosno ciljevi na osnovu kojih će se razviti projektni prijedlozi za ulaganja na lokalnoj i regionalnoj razini. Na ovaj način omogućit će se integrirano i koordinirano planiranje održivog prometnog sustava na razini pet županija, a što će poboljšati prometnu dostupnost cijelog područja i otvoriti mogućnost za razvoj održivog gospodarstva u cjelini, posebice poljoprivrede i prehrambene industrije te razvoj turističkih potencijala i mogućnosti zapošljavanja. Projekt vrijedan ukupno 6.618.000 kuna izradila je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Ugovor vrijedan 4.468.750 kuna potpisali su virovitičko-podravski župan Igor Andrović te Ivica Perica, vlasnik i direktor tvrtke UMiUM, u ime Zajednice gospodarskih subjekata (UMiUM d.o.o. iz Zagreba, Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i PNZ svetovanje projektiranje d.o.o. iz Ljubljane). Istodobno je s tvrtkom Razbor d.o.o. iz Zagreba, odnosno partnericom Mirjanom Samardžić Novoselec potpisan i Ugovor o pružanju savjetodavnih usluga u upravljanju projektom „Izrada prometnog Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska“ vrijedan 193.750 kuna.

Opći cilj izrade Prometnog master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska je postizanje učinkovitog i održivog prometnog sustava koji će odgovarati potrebama gospodarstva i stanovnika na prostoru funkcionalne regije Istočna Hrvatska. U skladu s datostima prostora te ovisno o njegovoj namjeni, osigurat će se uvjeti za zadovoljenje prometne potražnje i optimalne integracije cjelokupnog prometnog sustava, a u korist nacionalnog, regionalnog i lokalnog gospodarstva i kvalitete te standarda života lokalnog stanovništva.

Master plan je strateški dokument koji će predstavljati strateško utemeljenje za sve buduće prometne projekte, ubrzati pripremu prometnih projekata u zoni obuhvata i povećati vjerojatnost njihovog financiranja iz europskih fondova i drugih financijskih izvora. Funkcionalna regija Istočna Hrvatska obuhvaća geografsko područje Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije. Nositelj izrade Master plana je Virovitičko-podravska županija. Partneri u izradi su: Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska i Vukovarsko-srijemska županija, a sve informacije vezane uz Master plan pogledajte OVDJE.

IZVOR: vpz.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn