TEHNOLOŠKI INKUBATOR NOVA GRADIŠKA POPRIMA ZAVRŠNI IZGLED – Radovi na projektu vrijednom 30 milijuna kuna napreduju prema planu

Datum objave: 15. 2. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – Radovi na izgradnji Tehnološkog parka, najvećeg projekta u provedbi IPNG-a vrijednog gotovo 30 milijuna kuna odvijaju se prema planu

Izgradnja Tehnološkog inkubatora, najvećeg projekta u provedbi Inudstrijskog parka Nova Gradiška, odvija se u skladu s predviđenim planom. Trenutno je u tijeku izvođenje radova na oblaganju fasade termo-panelima, izrada termo i hidroizolacije na krovnoj plohi, kao i radovi na izgradnji pristupnih prometnica. Uz vanjske radove, paralelno se obavljaju i oni unutarnji- izrada pregradnih zidova, grubi radovi na instalaciji vode i odvoda, a radnici, sukladno zacrtanim planovima, rade i na elektroinstalacijama.

Na poslovima izgradnje građevinske radove obavlja tvrtka GIC Gradnja d.o.o. iz Zagreba, a usluge stručnog nadzora gradnje poduzeće Ingri d.o.o. iz Ruščice. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 29.211.218,00 kuna (bez PDV-a), od čega bespovratna sredstva iznose 19.945.084,25 kuna, nositelja Industrijskog parka Nova Gradiška i partnera- Grada Nova Gradiška i Centra za razvoj Brodsko-posavske županije. U okviru projekta planirana je izgradnja poslovne građevine bruto površine 5.400 metara kvadratnih, odnosno 5046 metara kvadratnih neto površine, što predstavlja prvu fazu objekta ukupne površine 8.700 metara kvadratnih.

Prostor Tehnološkog inkubatora bit će u potpunosti komunalno opremljen, sa svom potrebnom komunikacijskom i uredskom infrastrukturom, coworking prostorom, konferencijskom dvoranom, informatičkom učionicom te razvijenim poslovnim uslugama koje će biti na raspolaganju poduzetnicima, kao i mogućnost inkubacije u ukupno 50 proizvodnih i uredskih prostora za najam po povlaštenim cijenama. U ovom trenutku više od 50 posto poslovne površine već je predrezervirano, što, zasigurno, potvrđuje i opravdanost projekta čiji je cilj stvoriti međunarodno prepoznatu vrhunsku ulagačku destinaciju i inkubator koji pruža ciljane, visoko specijalizirane usluge poduzećima, istraživačkim i obrazovnim institucijama u području razvoja i primjene novih tehnologija, znanja i inovacija u ciljanim industrijskim sektorima.Tehnološki inkubator Nova Gradiška s radom bi trebao početi u lipnju.

TEKST: S. T.          FOTO: IPNG

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn