TEDESCHI ZAPOSLIO PRVIH 40 RADNIKA- Završna faza radova na tvornici energetskih pločica Atlantic grupe

Datum objave: 07. 10. 2014. | Kategorija: Gospodarstvo

fotka

NOVA GRADIŠKA – Atlantic Grupa je, kako su Novogradiščani na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća mali priliku saznati  od čelnog čovjeka grada, Željka Bigovića, zaposlila prvih 40 radnika ( neki od njih već su počeli raditi, a ostali su na usavršavanju). Do 1.studenoga tvornica bi trebala biti završena, a prve probne energetske pločice s linije će izići 1.prosinca 2014. godine.

Radovi na izgradnji postrojenja energetskih pločica smještenog u Industrijskom parku napreduju prema planu, tvornica se ubrzano gradi itrebala bi biti dovršena do 1.studenoga, datuma planiranog za postavljanje opreme.Mjesec dana kasnije, 1.prosinca u novoj novogradiškoj tvornici ( prvoj novoizgrađenoj nakon dugo vremena, ali i iznimno značajnoj gospodarskoj investiciji, koja će, nadamo se, označiti i početak novog, pozitivnog trenda ) trebala bi početi probna proizvodnja.

Bit će to i novi početak za 160 nezaposlenih radnika, koliko ih ukupno Atlantic grupa namjerava zaposliti u novogradiškoj tvornici.Zanimljiv podatak je i činjenica kako je od 40 novozaposlenih Tedeschijevih radnika u tvornici energetskih pločica, njih 24-ero iz Nove Gradiške, troje s područja općina Okučani i Nova Kapela, dvoje s područja općine Staro Petrovo Selo, te po jedan radnik s područja općina Stara Gradiška, Dragalić, Cernik , Rešetari. Osim novozaposlenih s područja svih bivših novogradiških Općina, u novogradiškoj su tvornici posao pronašli i radnici iz  Belišća, Bizovca i Slavonskog Broda.

Podsjetimo, Atlantic Grupa je potpisivanjem predugovora u novogradiškom Industrijskom parku u rujnu 2013.godine, počela ulaganje u novu tvornicu za proizvodnju energetskih pločica iz asortimana sportske i aktivne prehrane. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 120 milijuna kuna koji će, kako je planirano, u prvoj godini proizvodnje otvoriti 50-ak, a uz planirani rast poslovanja, u konačnici i 160 novih radnih mjesta. Prvi proizvodi s novih linija na tržištu se očekuju u prvom kvartalu 2015.godine. Novi proizvodni pogoni  bit će projektirani  u skladu s najvišim standardima prehrambene proizvodnje i predstavljat će ulaganje u daljnji razvoj segmenta sportske prehrane, ali i širi razvoj u srodnim područjima asortimana Atlantic Grupe u jugoistočnoj Europi.Kažimo još i kako je Atlantic grupa odabrala novogradiški Industrijski park kao najkvalitetniju od 93 analizirane poslovne zone, što je potvrda atraktivnosti Industrijskog parka kao jedne od  trenutno najkonkurentnijih ulagačkih destinacija u Hrvatskoj, ali i potvrda potpune opredijeljenosti Grada ka stvaranju optimalnih uvjeta za privlačenje ulaganja i neophodan gospodarski razvoj ovog dijela Slavonije.

TEKST: Simonida Tarbuk   FOTO: S.Tarbuk

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn