SVE SPREMNO ZA TRADICIONALNI SAJAM CVIJEĆA – Mjesto gdje se susreću ljubitelji prirode i kreativnosti

Datum objave: 09. 5. 2023. | Kategorija: Gospodarstvo

LIPIK – Grad Lipik i lipička Turistička zajednica u posljednjim su pripremama za tradicionalni, 11.po redu Sajam cvijeća. Jedinstvena manifestacija, svojevrsni pozdrav proljeću i ljepotama prirode održat će se u nedjelju, 14.svibnja na dobro znanoj lokaciji – u lipičkom parku s početkom u 11 sati, nakon službenog otvorenja i dječjeg zabavnog programa.

Zaljubljenici u prirodu, proizvođači cvijeća, ukrasnog i egzotičnog bilja, hortikulturnih sadnica i dendrološkog materijala ovu će nedjelju doći na svoje. Sve je spremno za tradicionalni, 11.Sajam cvijeća, priču koju zajedničkim snagama, u nedjelju, 14.svibnja, od 11 sati, organiziraju Grad Lipik i tamošnja Turistička zajednica.  Smješten u kulisi stoljetnog perivoja, Sajam cvijeća ove će godine okupiti 70-ak izlagača cvijeća i ukrasnog bilja, rukotvorina, ljubimaca, voća i drugih proizvoda, a posjetiteljima ponuditi brojne popratne atrakcije i animacije, poput luna parka, tobogana, radionica Dječjeg vrtića “Kockica”, a najmlađi će se moći okušati i u jahanju na ponijima Kasačkog kluba “Diamant”, vožnji kočijom s lipicancima Državne ergele Lipik, turističkim vlakićem ili iznajmljenim biciklima.

Raznobojnu mirisnu cvjetnu priču pratit će i široka ponuda hrane i pića, od aktualnih pa sve do srednjovjekovnih specijaliteta, za što će se pobirnuti članovi Povijesnog društva Pakrac-Lipik.Oni koji odluče posjetiti lipičku cvjetnu raposdiju, neće ostati razočarani, jer u poznatom lipičkom parku moći će pronaći mnogo toga korisnog i zanimljivog. Osim uživanja u cvjetnim instalacijama i ukrasnom bilju, posjetitelji će moći kupiti ponuđene proizvode te uljepšati vlastite domove i okućnice.Nezaobilazno je to mjesto za sve ljubitelje prirode i ljepote, stoga, navratite i provedite ugodnu nedjelju u Lipiku. Službeno otvorenje sajma zakazano je za 11 sati, slijedi niz zanimljivih radionica u kojima će uživati i mali i veliki, te cjelodnevni koncert TS Šegrti.

TEKST: S. T.                  FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn