SVE JE POD KONTROLOM – Kojoti imaju spot za pjesmu “Sram”, a gledat ćemo ih u rock-dokumentarcu i na NG Ljetu

Datum objave: 09. 2. 2023. | Kategorija: Scena

POŽEGA – Kojoti, jedan od najboljih rock’n’roll bendova u regiji imaju spot za pjesmu “Sram” koji je ujedno i najava rock dokumentarca “Iz sve snage” o rock’n’roll sceni 90-ih, a ako ne prije, moći ćemo ih, kako je najavljeno, uživo vidjeti na ovogodišnjem NG Ljetu.

Nakon niza odličnih koncerata i povratka na scenu, okrunjenim izlaskom albuma “Sve je pod kontrolom?” nominiranim ne samo za nagradu Porin u kategoriji najboljeg rock albuma, već i prikupljenim unisonim fantastičnim reakcijama kritike i publike, Kojoti kao jedan od najboljih rock’n’roll bendova u regiji, ponovno su potvrdili svoj status neizostavne karike na hrvatskoj rock sceni te općenito hrvatske glazbene povijesti od 90-ih godina naovamo. Kao jedni od glavnih aktera nadolazećeg rock dokumentarca “Iz sve snage”, Kojoti su predstavili video spot za pjesmu “Sram” koji je zapravo najava samog dokumentarca te je napravljen nastavno na ideju samih autora dokumentarca.

Iako Kojoti u pripremi imaju gotove nove pjesme koje uskoro trebaju snimiti, za ovu su priliku odabrali već dobro poznatu pjesmu “Sram” s posljednjeg studijskog albuma “Sve je pod kontrolom?” jer je i danas itekako aktualna. Ova 2023. je godina ne samo novih pjesama i novih diskografskih izdanja grupe Kojoti, već i godina kada ćemo konačno moći pogledati dokumentarni film “Iz sve snage”. Upravo su se za najavljeni dokumentarac, redatelj Dimitar Dimitrovski, producentica Arijana Velić i mnogi drugi, prihvatili jednog teškog, ali važnog i hvalevrijednog zadatka. Naime, oni će volonterskim radom i u gerilskim uvjetima kroz ovaj filmski uradak nastojati beskompromisno i kvalitetno pokriti bogatu rock’n’roll scenu 90-ih godina.

Singl “Sram” u glazbenom je smislu pravi gitarski post punk s neočekivanim break beat ritmom uigrane sekcije Bobe Grujičića i Vanje Marina, uz ‘vrisak’ Alena Marina koji ju je, kako Davor Viduka ističe, itekako uvjerljivo otpjevao. Pjesmu “Sram”, koja nema gostujućih glazbenika, snimila je uža jezgra grupe Kojoti, odnosno njegova četveročlana postava – iza bubnjeva stoji Bobo Grujičić, na basu je Vanja Marin, Davor Viduka na gitari i thereminu, dok je za vokalne dionice zadužen Alen Marin.

Kako je najavljeno žestoku ekipu gledat ćemo i na novogradiškom Glazbenom ljetu

TEKST: S. P./ Dancing Bear      FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn