SUPERNOVA POŽEGA OTVORILA VRATA KUPCIMA – Nova obiteljska shopping destinacija na zapadnom ulazu u grad

Datum objave: 18. 6. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Supernova grupa u Požegi je otvorila svoj 15. trgovački centar u Hrvatskoj. Uz 300 novih radnih mjesta i 16 trgovina, Retail park Supernova Požega, vrijedan 16 milijuna eura, u grad je premijerno doveo trgovine poznatih brendova. Svoj dolazak u Požegu Supernova dodatno je obilježila i vrijednom donacijom od 50 tisuća kuna namijenjenom ugradnji podizne platforme za poboljšanje pristupačnosti osobama smanjene pokretljivosti u Osnovnoj školi “Dobriše Cesarića”.

Nakon Zagreba, Slavonskog Broda, Siska, Varaždina, Šibenika, Karlovca i Koprivnice i Požega je dobila prestižnu obiteljsku shopping destinaciju-retail park Supernova, na adresi Zagrebačka 52., na zapadnom ulazu u grad. Riječ je o 15. takvom trgovačkom centru u Hrvatskoj koji kupcima, na prostoru od 11 tisuća četvornih metara, nudi 16 globalno poznatih trgovačkih brendova, jedan ugostiteljski objekt i 450 parkirališnih mjesta.

Ukupne vrijednosti investicije 16 milijuna eura, otvorenje novog trgovačkog centra rezultiralo je s novih 300 radnih mjesta, što će, uz značajno podizanje kvalitete življenja, pomoći daljnjem razvoju grada i županije, ali i otvoriti vrata brojnim drugim investicijama, pozicionirajući Slavoniju kao poželjnu ulagačku destinaciju. Zadovoljstvo uspješno realiziranim projektom iskazao je, u ime Supernova grupe, međunarodne kompanije sa sjedištem u Grazu, član Uprave, dr. Paul Merdzo, ističući pri tom, sjajnu suradnju s čelnim ljudima Grada i Županije.

Novim objektom koji će Požežanima, u njihovom gradu, omogućiti i vrhunsko shopping iskustvo, iznimno je zadovoljan i gradonačelnik Darko Puljašić, jer, otvorenje Supernove predstavlja i završetak priprema i pregovora dugih gotovo čitavo desetljeće. “Presretni smo što smo uspješnom realizacijom ove priče pokazali kako smo konkurentni i kako Požega više nije slijepo crijevo Hrvatske nego poželjna ulagačka destinacija. Uz značajan broj novootvorenih radnih mjesta i trgovački centar dostojan istinski urbane sredine, značit će to i višu kvalitetu življenja, a upravo je to ono što nam svima treba!”, zaključio je prvi čovjek Grada.

Čast što nazoči otvorenju novog reprezentativnog trgovačkog objekta na zapadnom ulazu u grad, iskazao je i župan Požeško slavonske županije, Alojz Tomašević, izražavajući, prije svega, zahvalu investitorima, jer, kako je rekao, ” ovim smo dokazali kako smo i mi dio Hrvatske, ali i dio ovog dijela Europe. ” “Poruka je ovo i svim drugim potencijalnim investitorima da dođu i ulože svoj novac u najljepšu županiju, jer razvoj gospodarstva značit će i razvoj industrije i turizma.”, rekao je župan.

Svoj dolazak u Požegu Supernova Grupa dodatno je obilježila i vrijednom donacijom od 50 tisuća kuna namijenjenom ugradnji podizne platforme za poboljšanje pristupačnosti osobama smanjene pokretljivosti u Osnovnoj školi “Dobriše Cesarića”.

TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn