SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA – U konkurenciji za vrijedna priznanja i šest projekata iz Brodsko-posavske županije

Datum objave: 28. 11. 2023. | Kategorija: Gospodarstvo

SLAVONSKI BROD – Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ po jedanaesti put dodjeljuje nagrade onim najboljima, a ove godine za nju se bori čak 197 prijavitelja u osam kategorija. Iz Brodsko-posavske županije prijavljeno je šest projekata.

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ po jedanaesti će put na tradicionalnoj svečanosti dodijeliti nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – SunflowerAward“ onima najboljima, za što se ove godine natječe čak 197 prijavitelja u osam kategorija. Ruralni turizam važan je čimbenik reaktivacije i razvoja ruralnih područja koji pomaže očuvanju lokalnog identiteta, tradicije i običaja, štiti okoliš, jača autohtonu i ekološku proizvodnju te ga s pravom možemo nazvati budućnošću svjetskog turizma. Uz Povelju za poseban doprinos razvoju i promociji ruralnog turizma „Nagrada dr. sc. Eduard Kušen“ , koja će biti dodijeljena prvi put, u konkurenciji za vrijedna priznanja je i šest prijavljenih projekata iz Brodsko-posavske županije.

U kategoriji Moderna ruralna domaćinstva prijavljena je Villa Melani s istoimenim projektom, koja gostu pruža ono najpotrebnije za bijeg od stresa i briga – prekrasan, moderno uređeni smještaj koji gostu omogućuje idealan odmor od svakodnevice. U istoj kategoriji prijavljena je i Ana Crljen s projektom Kuća za odmor „Bakina Divljaka“, objektom s 3 zvjezice, koji se sastoji od dnevnog boravka, kuhinje i kupaonice s tuš kabinom u prizemlju i četiri spavaonice s kupaonicom na katu, te jezerom, voćnjakom i pratećim sadržajima.

U kategoriji Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru prijavljena je Rodna kuća Dragutina Tadijanovića, spomenik tradicijske gradnje sprojektom Organizirani posjeti i literarne radionice na temu turističkog promicanja lika i djela Dragutina Tadijanovića, koji uključuje turističke razglede Kuće i kreativne radionicena kojima se čita Tadijanovićeva poezija, prezentira eno-gastro ponuda tipična za slavonska gospodarstva, održava edukacija na temu pjesnikovog lika i djela i drugo.

U istoj je kategoriji prijavljeno i Planinarsko društvo „Dilj gora“ s projektom Planinarski pohod od Ivane do Tadije, kroz koji se na jedinstveni način spajaju svijet planinarstva i svijet književnosti, a kao podsjetnik na pohod svi se sudionici na kraju staze darivaju planinarskim značkama s prigodnim obilježjima te dnevnikom pohoda, ovjerenim posebnim pečatom.

U kategoriji Ruralno turistički projekti prijavljena je Jana House s istoimenim projektom. Riječ je o kući za odmor čiji se razvoj temelji na održivosti, brizi o prirodi i očuvanju resursa, uz korištenje pametnih rješenja, a tu je i višestruko nagrađivan .Ranč Ramarin d.o.o. s projektom Ranč Ramarin u Garčinu, koji tradicionalnom eno-gastronomskom ponudom te školom jahanja i jahačkim turama podiže vrijednost, generira rast turističkog prometa, utječe na kreiranje ponude i percepciju destinacije.

TEKST: S. Tarbuk                  FOTO: TZ BPŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn