SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA – Tri nagrade za projekte iz Požeško-slavonske županije

Datum objave: 01. 12. 2023. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Dodjela nacionalne nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” za 2023. održana je u 30. studenoga u u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije.Iz Požeško-slavonske županije prijavljeno je 10 projekata u raznim kategorijama, a nagrade i priznanja osvojili su Muzej bećarca, Sajam Slavonski banovac i OPG Ribičić.

Dodijeljeno je više od 80 nagrada u osam kategorija, za koje je kandidirano 197 projekata iz Hrvatske, BiH te Srbije, a još 10 kandidata prijavilo se za posebnu nagradu “Eduard Kušen”.Iz Požeško-slavonske županije prijavljeno je 10 projekata u raznim kategorijama, a nagradu su osvojila tri.

U kategoriji “Ruralno turistički projekti“ zlatnu povelju je osvojio Interpretacijski centar muzej bećarca s projektom Muzej bećarca, čiji je sadržaj utkan u prostorne elemente postava upravo kao što je bećarac utkan u život lokalnih zajednica koje ga žive i prenose na generacije koje dolaze.

U kategoriji “Ruralno turistički projekti” posebno priznanje je osvojila Turistička zajednica Grada Pakraca s projektom Sajam Slavonski banovac, čiji se cilj da se očuva tradicija, te da se ne zaboravi važnost ove važne povijesne činjenice objedinivši pritom gastronomiju, prezentaciju proizvoda ruralnih područja i kulturnu baštinu.

U kategoriji Tradicijska (ruralna) gastronomija brončanu povelju je osvojio OPG Ribičić Marija s istoimenim projektom, koji se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, posjeduje mini siranu, proizvodi kravlji sir i ima kušaonicu kapaciteta do 80 osoba.

Dodjeli nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske prisustvovala je požeško-slavonska županica Antonija Jozić, gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić sa zamjenikom Domagojem Katićem, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pakraca Marijan Širac, direktorica Turističke zajednice Grada Pakraca Gabriela Sabo Seleši, te ravnateljica Javne ustanove Pleternica Jasna Hoffmann.

TEKST: S. Pok                  FOTO: PSŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn