STRELJAŠTVO – Prva pobjeda za KPS Vallis Aurea i Roberta Međugorca

Datum objave: 27. 11. 2023. | Kategorija: Sport

POŽEGA – U Vinkovcima je 26.11. održano natjecanje u praktičnom streljaštvu Cibalia Open.U kategoriji Production Optics, od 7 natjecatelja, Robert Međugorac je pobijedio u ukupnom poretku, kao i u poretku seniora. To su ujedno i prve dvije IPSC medalje, i to zlatne, za novi klub KPS Vallis Aurea Požega.

Natjecanje se sastojalo od dinamičnih 10 stageva u kojima je trebalo pronaći najbolju kombinaciju taktike, brzine i preciznosti.Ukupno se natjecalo 50 natjecatelja iz 6 zemalja, podijeljenih u nekoliko kategorija. Iz kluba praktičnog streljaštva (KPS) Vallis Aurea Požega natjecali su se Luka Obradović (kategorija produkcija), Krešimir Matoš (kategorija produkcija optik) i Robert Međugorac koji je u (kategorija produkcija optik). U kategoriji Production Optics, od 7 natjecatelja, Robert Međugorac je pobijedio u ukupnom poretku, kao i u poretku seniora. To su ujedno i prve dvije IPSC medalje, i to zlatne, za novi klub KPS Vallis Aurea Požega.

“Ovo je bilo posebno natjecanje za mene. Iz dva razloga. Prvo pobijedio sam i donio prve medalje našem klubu, jer sve do sada, njih 20tak, sam osvajao za klub Pampas iz Osijeka. Osnivanjem našeg kluba u Požegi, praktično streljaštvo (IPSC) ima svog predstavnika i u našem gradu. Siguran sam da će to pomoći razvoju ovog dinamičnog i zanjimljivog sporta. Drugi razlog je moj povratak u natjecateljski sport nakon pet i pol mjeseci oporavka od teške ozljede koljena na natjecanju u Osijeku. Srećom, operacija i rehabilitacija su prošli odlično. Prvo natjecanje nakon ovako ružnog perioda iza mene, i dva zlata, su odlična nagrada za strpljenje i naporan rad u prošlih gotovo šest mjeseci. Hvala svima koji su mi pomogli u oporavku, liječnicima, obitelji i prijateljima.” kaže nam Robert.

“Natjecanje je prošlo u odličnom društvu, Luka je osvojio dobro 17 mjesto od 26 natjecatelja, u najbrojnijoj kategoriji produkcija, a Krešo dobro 4 mjesto u kategoriji produkcija optik. Hvala treneru Franji Nađu, kao i klubu Vallis Aurea. Ovim natjecanjem završava ovogodišnja sezona praktičnog streljaštva.” zaključio je Robert.

TEKST: S. P.           FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn