STOLNOTENISKI KLUB POŽEGA – Hrvoje Dujmović: Puno radimo i konačno ubiremo plodove rada, a cilj nam je Superliga

Datum objave: 15. 3. 2019. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Stolnoteniski klub Požega jedna je od onih sportskih udruga na području grada Požege koja se izdvaja marljivim radom i strpljivim nizanjem dobrih rezultata. Prepoznao je i to Požeški sportski savez uvrstivši stolnotenisačice i stolnotenisače među svoje laureate za 2018. Stolnoteniski klub osvojio je priznanje u kategoriji ženskih udruga (treće mjesto), A priznanja su osvojili i Luka Kovačević kao treći u kategoriji juniora te Fran Mihaljević, treći u kategoriji seniora. Među perspektivnim sportašima našle su se i stolnotenisačice Marta i Marija Šipek. Više o radu i nagradama razgovarali smo s predsjednikom STK Požega Hrvojem Dujmovićem.

Požeški stolnotenisači okitili su se trofejima, no ne spavaju na lovorima. 9. ožujka odigrano je 9 kolo 1. Hrvatske stolnoteniske lige Istok – muški. Momčad STK Požege ostvarila je veliki uspjeh pobijedivši u dvije gostujuće utakmice čime su ostali sami na vrhu i primakli se još bliže svom cilju, a to je u konačnici Superliga. Nastavak je to dobrih rezultata koje ovaj klub bilježi kroz proteklo razdoblje, rekao nam je Hrvoje Dujmović.

Što vam znači priznanja i trofeji?
Znače nam puno jer i tako se vidi da je naš rad prepoznat. To je dugogodišnji rad, puno se radi i evo ubiremo plodove zadnje dvije do tri godine kada smo gotovo svake godine među nagrađenima. Ove godine imamo nagradu za mušku sportsku udruge, drugo mjesto. Uz veliki broj udruga i u gradu koji su i u jačim sportovima, to je značajna plasman. Ženski dio je osvojio treće mjesto što je isto u snažnoj konkurenciji dobar uspjeh. Imamo trećeg seniora grada, naš prvi igrač Fran Mihaljević izuzetan je sportaš koji vodi ekipu ka prvoj ligi, a već je drugu godinu nagrađivani sportaš grada Požege. Ove godine mogu istaknuti da se i trud našeg mladog igrača Luke Kovačevića kao juniora se isplatio i nagrađen je kao treći junior grada. Stoga je 2018. bila jako dobra godina, godina kvalitetnog iskustva koja je sigurno doprinijela da u ovu sezonu 2019 uđemo puno iskusniji i jači i borimo se za sam vrh lige.

Koliko ima članova u klubu, kakav je interes za stolni tenis?
Ove godine se interes povećava, s tim dobrim rezultatima i pojačanim praćenjem gledatelja i medija možemo reći kako smo upisali oko 20 novih mališana u Školu stolnog tenisa. To su mladi članovi koji su ove godine počeli trenirati i pohađaju školu dva do tri puta tjedno, a još imamo oko 25 članova – 17 registriranih igrača uz 10 do 12 igrača koji su u klubu kao prijatelji i rekreativci.

Kakva je budućnost požeškog stolnog tenisa u takvim okolnostima?
Tijekom ovih deset godina uspjeli smo se izboriti za bolje uvjete treniranja. Naši termini su prije desetak godina bili takvi da se jednostavno nije moglo raditi s djecom, a ove godine po prvi puta prilagođeni su onim potrebama koje trebamo za svoje mlade kadrove, za školu stolnog tenisa ali i za ostali rad s natjecateljima kako bi se ostvarivali dobri rezultati. To još treba u idućim godinama dodatno prilagoditi jer igrač treba igrati stolni tenis svaki dan i to najmanje dva do tri sata. Mi to još uvijek nemamo u ovoj dvorani, da možemo dva do tri sata trenirati, ali s rezultatima za koje očekujemo, uvjeren sam kako ćemo se izboriti i za te uvjete, a pogotovo za Školu stolnog tenisa koja to zahtjeva.

Osim uvjeta treniranja, postoji li još nešto što bi trebalo promijeniti ili poboljšati?
Mi smo sada zadovoljni s uvjetima rada i svim okolnostima iako sva natjecanja zahtijevaju veća financijska sredstva. Naš plan je što bolji rezultat u prvoj hrvatskoj ligi, ako osvojimo tu ligu, a imamo šanse, želja nam je nastupiti u Superligi Hrvatske. To zahtjeva dodani angažman i sredstva i uvjeren sam kako ćemo imati razumijevanja od strane Grada Požege. Isto tako, radimo na trenerskom kadru gdje ćemo upisati tečaje novih trenera tako da dodatno možemo, uz suradnju s profesorima u školama, dovesti najmlađe kako bi imali dobru selekciju.

Potpora lokalne zajednice?
Tijekom ovih godina prepoznati smo i svake godine imamo sve snažniju potporu tako da nabavljamo i opremu i stolove. Polako se javljaju i sponzori jer tako se podiže i interes gledatelja, posebice kada igramo svoje najjače mečeve u prvoj ligi, a nadamo se i u superligi. Evo, u subotu 23. ožujka igramo dvije domaće utakmice koje su nam važne za plasman u prvoj hrvatskoj ligi . U maloj dvorani SD Tomislav Pirc u 11,00 sati igramo STK Putjane (Čakovec), a od 17,00 sati STK MSTČ Čakovec. To će biti kvalitetni mečevi i pozivam sve da dođu i uživaju u stolnom tenisu tog ranga.

Poruka mladim sportašima?
Sport treba vratiti u životne navike. Stolni tenis je jedan izvanredan sport koji je dokazano učinkovit u odrastanju djece i razvoju psihofizičkih i motoričkih sposobnosti i svakako bih želio što više djece najmlađeg uzrasta vidjeti kao naše članove.

TEKST: S. Pok       FOTO: A. Nedela

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn