STIPENDIST OPĆINE JAKŠIĆ – Igor Pavlik: “Cilj mi je postati projektant, a radom i znanjem ću vratiti dug zajednici“

Datum objave: 06. 1. 2018. | Kategorija: Razgovori

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JAKŠIĆ/TREŠTANOVCI – Igor Pavlik iz Treštanovaca student je pete godine Fakulteta prometnih znanosti, cestovni smjer u Zagrebu i stipendist Općine Jakšić. On već nekoliko godina kao asistent radi u struci, tako uči i sprema se za današnje nemilosrdno tržište rada. Pošto ne planira ići u inozemstvo na neka normalnija tržišta rada, svjestan je da će priliku za posao u Hrvatskoj dobiti samo najbolji, kazao nam je Igor.

„Prvi cilj mi je, kao i svim studentima, nakon fakulteta naći posao u struci kako bi se dalje nastavio obrazovati i stručno usmjeravati. U Zagrebu sam radio razne poslove kao asistent u više poduzeća u protekle dvije, tri godine. Trenutačno radim kao asistent na autobusnom kolodvoru u Zagrebu. Glavni cilj mi je postati projektant prometnica, na tome radim i učim. Planiram krenuti od svoje općine, od zajednice čiji sam dio. Obitelj i zajednica su  me školovali i ulagali u mene , red je da vratim dug svojim radom, znanjem i kompetencijama. Moje zanimanje, inženjer cestovnog prometa, je jako široko i ja mogu raditi u bilo kojoj branši vezanoj za promet. Na našem području, u našoj županiji pa i općini ima mnogo tvrtki koje zahtijevaju moju struku. S mnogim od njih sam već u kontaktu i pokušavam stvoriti poznanstva da bi se kasnije mogao zaposliti u struci“, ispričao je.

Kaže kako planira ostati u Hrvatskoj, mišljenja je da ovdje može zaraditi približno koliko i u inozemstvu, samo je pitanje rada.„Nema straha, treba ići naprijed i marljivo raditi, puno se usmjeravati i učiti, istraživati. Nema ništa od kukanja“, poručio je Igor.

TEKST: Bojan Miščević      FOTO: Bojan Miščević

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn