SPREMNI ZA NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO? Otkažite more, najveći open air spektakl u regiji je na kontinentu

Datum objave: 04. 8. 2022. | Kategorija: Scena

NOVA GRADIŠKA – Nova Gradiška će 26. godinu za redom ugostiti najveći open air glazbeni spektakl u regiji. Počinje još jedno Novogradiško glazbeno ljeto, manifestacija po kojoj se planiraju godišnji odmori i koja će od 11. do 14. kolovoza u grad dovesti Dubiozu kolektiv, Zdravka Čolića, Halida Bešlića, Tomislava Bralića i klapu Intrade te Električni orgazam. Otkažite more i vidimo se u Novoj Gradiški!

Jedinstvena novogradiška priča koja već više od dva i pol desetljeća tijekom četiri dana kolovoza spaja vrhunsku glazbu, kulturu, gastronomiju, sport i sjajnu atmosferu, festival po kojem se planiraju godišnji odmori i ove će godine ozbiljno “poremetiti” planove svima onima koji su po dobar provod planirali na more, jer zabava se seli na kontinent.

Sve je spremno za 26.Novogradiško glazbeno ljeto, najveći open air spektakl u regiji koji će, od 11.do 14. kolovoza, u grad dovesti Dubiozu kolektiv, Zdravka Čolića, Halida Bešlića, Tomislava Bralića i klapu Intrade te Električni orgazam. Sasvim posebna manifestacija sastavljena od četiri žanrovski različite glazbene večeri, uz niz vrhunskih, potpuno besplatnih koncerata posjetiteljima Grada ponudit će i niz popratnih sadržaja neophodnih za dobro raspoloženje. Uz novu, vrhunski opremljenu pozornicu, središte događanja i ove će godine biti novogradiški gradski park, zelena oaza koju će tih dana “preuzeti” mnogobrojni vrijedni poduzetnici i obrtnici, kreativni pojedinci, kulturnjaci i udruge, stvarajući šarmantni sajamski šušur zbog kojeg tih dana svakako valja navratiti u grad.

Uz sajam eno gastro ponude, manifestaciju će pratiti i sada već tradicionalni, 8. Bošnjak CraftiNG, na kojem će, uz domaće pivare, inicijatore ove priče, sudjelovati i pakračka pivovara Slavonica, Franz iz Pleternice, Funky Craft Brewery Slavonski Brod i Hoborka. Uz cjelodnevnu fun kids zonu, jer manifestacija je ovo za cijelu obitelj, izložbe, kreativne radionice, teniski turnir, Novogradiško glazbeno ljeto, svima onima željnim adrenalina, ponudit će i Psunj Trail 2022., na izletištu Strmac. I mada kvalitetu “eventa” čine popratni sadržaji, glavni razlog popularnosti i prepoznatljivosti manifestacije zasigurno su besplatni koncerti koji će u grad, po običaju, dovesti neka od najvećih estradnih imena regije.

Priču službeno, u četvrtak, 11.kolovoza, otvaraju Another rock trio, dobri, stari Električni orgazam, te zvijezde večeri, bosanskohercegovačka politički angažirana atrakcija koja praši zaraznu mješavinu punka, reggaea, duba, ska i rock zvuka, bend Dubioza kolektiv. Slijedeći dan, petak, 12.kolovoza, rezerviran je za opće narodno veselje, uz TS Bisernicu, Tomislava Bralića i klapu Intrade i Halida Bešlića. Nakon tradicionalnog festivala Djeca pjevaju hitove, sjajne prilike za buduće male, velike pjevačke zvijezde i popularnih Ljubavnika, subotnju će večer, 13.kolovoza, dodatno začiniti Zdravko Čolić, šarmer s pokrićem u čijim hitovima već desetljećima uživaju sve generacije. Trodnevno pozitivno ludilo kroz koje će posjetitelje suvereno voditi Frano Ridjan, Dalibor Petko i Silvio Stilinović, u nedjelju će, 14.kolovoza, zaključiti Gradski orkestar Nova Gradiška i TS Satir sa svojim gostima. Dovoljni su to razlozi da ove godine otkažete more, jer najveći open air spektakl u regiji seli na kontinent. Dobro došli na Novogradiško glazbeno ljeto!

TEKST: Simonida Tarbuk             FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn