SPORTSKE IGRE MLADIH – Platinum iz Požege prvak Hrvatske u malom nogometu

Datum objave: 31. 7. 2018. | Kategorija: 034, Sport

Platinum iz Požege

SPLIT/ POŽEGA – Finalni turnir Coca- Cola Cup 2018., najvećeg malonogometnog turnira u Hrvatskoj održan je 30. i 31.7. u Splitu.Igralo se u dvije kategorije U-18 (2000 godište i mlađi) i U-16 (2003 godište i mlađi). Platinum iz Požege, pobjednici Državne završnice u 2003. godištu ostvarili su pravo sudjelovanja na Velikom međunarodnom finalu Plazma Sportskih igara mladih u Splitu od 22.8. do 25.8.2018. godine.

Split je u protekla tri dana postao centar Hrvatske u malom nogometu. Sportaši amateri iz cijele Hrvatske okupili su se na državnoj završnici Coca- Cola Cupa u Splitu, najvećeg turnira Plazma Sportskih igara mladih u malom nogometu. Igralo se u dvije kategorije U-18 (2000 godište i mlađi) i U-16 (2003 godište i mlađi). Turnir se razigravao 30. srpnja na terenima Parka mladeži i FESB Kampusa u Splitu, dok je 31. srpnja bio rezerviran za utakmice za treće mjesto i velika finala na terenima FESB Kampusa. Finalne utakmice prenosile su se uživo na kanalu Sport klub 1. Napeto finale za 2003. godište između ekipa Amigosi iz Bedekovčine i Platinum iz Požege u regularnom dijelu završilo je rezultatom 2:2 nakon čega su uslijedili napeti jedanaesterci i pobjeda ekipe iz Slavonije.

Finale za 2000. godište igrale su ekipe Shpaneri iz Zagreba i Rumpupliranerumpumpuplice iz Knina, a ekipa s najkompliciranijim imenom osvojila je turnir rezultatom 1:0. Nakon turnira održana je svečana dodjela medalja i pehara, a dodijeljene su i nagrade za najbolje igrače turnira. Za 2003. godište to su najbolji igrač  Dario Bosec, najbolji strijelac Mateo Ivanešić i golman Domagoj Pojer. Za 2000. godište najbolji igrač turnira je Bruno Bitunjac, najbolji strijelac Luka Miloloža, najbolji golman Ivan Karačić.

Ekipe 2003. godište

Najpopularniji i najmasovniji sport na svijetu svoju veliku bazu ima i u Hrvatskoj. Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već petu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodio je čak 80 gradova i mjesta u Hrvatskoj i 21 županiji. Samo u Hrvatskoj ove godine sudjelovalo je više od 30.000 natjecatelja. Pobjednici Državne završnice u 2003. godištu ostvarili su pravo sudjelovanja na Velikom međunarodnom finalu Plazma Sportskih igara mladih u Splitu od 22.8. do 25.8.2018. godine. Na Velikom Međunarodnom finalu sudjelovat će državni prvaci iz Srbije BiH i Hrvatske.

Nakon Coca- Cola Cupa na red će doći i državne završnice za ostale sportove u sustavu Plazma Sportskih igara mladih koje će se razigravati po sportskim terenima dijem Splita. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnih i srednjih škola da potpuno besplatno od travnja do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.500.000 djece i mladih.

TEKST: S.Pok      FOTO: SIM

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn