SPORTSKE IGRE MLADIH – Ivan Smiljanić osvojio zlatnu medalju na državnoj završnici u stolnom tenisu

Datum objave: 08. 8. 2022. | Kategorija: Sport

POŽEGA – U Splitu je od 5.8. do 7.8. održana velika državna završnica u stolnom tenisu, gdje su snage odmjerili najbolji stolnotenisači/ce iz cijele Hrvatske u različitim kategorijama. U kategoriji 2010. godište i mlađi, Ivan Smiljanić iz Požege osvojio je zlatnu medalju i laskavu titulu državnog prvaka te time osigurao plasman na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati 16.-20 kolovoza u Splitu.

U Splitu je od 5.8. do 7.8. održana velika državna završnica u stolnom tenisu, gdje su snage odmjerili najbolji stolnotenisači/ce iz cijele Hrvatske u različitim kategorijama. Mladi sportaši su se, uz iznimne poteze, odlično zabavljali, družili i stvarali nova prijateljstva. U kategoriji dječaka 2010. godište i mlađi, iznimno talentiran Ivan Smiljanić (Požega) osvojio je zlatnu medalju i laskavu titulu državnog prvaka te time osigurao plasman na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati 16.-20 kolovoza u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i u 26 godina postojanja okupile su više od 2.5 milijuna djece i mladih, a kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti poput multikulturalizama, tolerancije i uvažavanja različitosti. Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Plazma Sportske igre mladih ove su godine organizirale više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) i 26 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

TEKST: S. P.                FOTO: SIM

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn