SPORTSKE IGRE MLADIH – Dan sporta u Požegi

Datum objave: 02. 5. 2023. | Kategorija: Sport

POŽEGA – U Požegi je danas Dan sporta, veliki edukativno-sportski dan na kojem će se djeca imati priliku natjecati u graničaru i u atletici. Najbolji će se plasirati na državnu završnicu Sportskih igara mladih koja se ove godine održava krajem srpnja u Rijeci. 

Edukativno-sportski dan održava se pod pokroviteljstvom grada Požege i Požeško-slavonske županije. Najspretnije ekipe u graničaru i najbrži trkači izborit će plasman na državnu završnicu Dana sporta koja će se održati krajem srpnja u Rijeci. Mlade sportašice i sportše svojim dolaskom podržale su pročelnica Upravnog odjela Grada Požege Maja Petrović, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Sunčica Bajić i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

Igre su otvorene svečanim paljenjem plamena Dana sporta.

Plazma Sportske igre mladih, najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi, i ovu 27. sezonu pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju na natjecanjima u 10 sportova, organiziranim prema profesionalnim standardima. Na eventima Plazma Sportskih igara mladih djeca će imati priliku sudjelovati i u edukacijama „Reci ne! Govoru mržnje“, „Budi navijač, ne razbijač“, te edukaciji o pravilnom ponašanju u cestovnom prometu.

TEKST: S. P.                  FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn