SPORTSKA DVORANA TOMISLAV PIRC – Nove sjedalice za nove sportske i navijačke susrete

Datum objave: 18. 10. 2023. | Kategorija: Sport

POŽEGA – U tijeku su radovi na izmjeni sjedalica u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. Stare sjedalice u dvorani su od 1979. godine, a sada će biti postavljeno tisuću novih.

Nove sjedalice bit će lakše za održavanje jer će biti direktno pričvršćene za beton, odnosno neće imati nosače kao stare. Prije postavljanja novih sjedalica, očišćene su i prebojane stepenice na svim tribinama te je okrečen zid velike dvorane.

Ovo je nastavak kompletne obnove dvorane koju su Grad Požega i Požeški sportski savez odradili tijekom 2023. godine. Početkom godine je odrađena kompletna zamjena rasvjete novom energetski učinkovitom LED rasvjetom s ciljem smanjenja i optimizacije potrošnje električne energije. S obzirom da je sportska dvorana namijenjena za više vrsta sportova i razne razine natjecanja i korištenja, upravljanje rasvjetom programirat će se na tri razine rasvijetljenosti: za rekreativne aktivnosti, regionalna natjecanja te međunarodna natjecanja. Rasvjeta pomoćnih dvorana i ostalih prostora također je energetski učinkovita rasvjeta sa LED izvorima svjetlosti.

Tijekom ljetnih mjeseci odrađeni su i radovi na uređenju parketa u velikoj dvorani Sportske dvorane Tomislav Pirc. Na izvornom parketu iz 1979. godine čija je kvaliteta još uvijek dobra napravljena je treća kompletna sanacija podloge koja je i dalje među najboljima u državi za odigravanje dvoranskih sportova.

TEKST: S.P./ PŠS                  FOTO: Danijela Oroz

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn